Com fer una còpia de seguretat de la cartera Electrum

com fer còpies de seguretat de l'electrum

Creació d’un Electrum cartera és bastant fàcil i intuïtiu.

No obstant això, la majoria de les persones que creen el seu cartera de criptomoneda per primera vegada no sé què fer amb les paraules llavor.

En crear qualsevol cartera, es mostren a l’usuari 12 paraules aleatòries que són les paraules inicials. La llavor és la “contrasenya” real per desbloquejar i recuperar les monedes en altres dispositius si passa alguna cosa amb el dispositiu principal. És extremadament important guardar la llavor en algun lloc segur, recomanable no en un dispositiu electrònic, sinó en alguna cosa durador i fora de línia com un Billfodl.

El que necessitareu

  1. Wallet Electrum instal·lat en un ordinador
  2. A Billfodl dispositiu de còpia de seguretat de llavors de recuperació

Còpia de seguretat de la llavor

Quan vau crear la cartera a Electrum, el programari ja us va fer generar una frase de còpia de seguretat (també coneguda com a “llavor de recuperació”, “frase de recuperació” o “frase llavor”).


Se us han mostrat 12 paraules i se us ha obligat a confirmar-les abans de poder crear la cartera.

Tanmateix, si no sabíeu per a què servien aquestes paraules quan vau configurar la cartera o no esteu segur de què fer-ne, aquesta guia detallarà el procés pas a pas.

1. El primer que heu de fer és obrir Electrum al vostre ordinador.

2. Un cop obert, seleccioneu ‘Cartera“Al menú superior esquerre i seleccioneu”Llavor‘.

Opció de llavor a la cartera Electrum

3. Electrum ara us mostrarà la vostra llavor de recuperació. Serà així:

Billfodl vs Cryptosteel Comparació de preus

4. Instal·leu la llavor al Billfodl. El següent vídeo us mostrarà com fer-ho.

4. Amagueu el Billfodl en algun lloc on és probable que altres no el trobin. Recordeu: heu de tractar aquest conjunt de 24 paraules com si fossin les pròpies monedes. Si algú ho té, també pot tenir les vostres monedes.

Passos opcionals

Extensió de llavors

Feu que la vostra cartera Electrum sigui encara més segura amb una “extensió de llavor”, coneguda també com a “protecció de frase contrasenya” o “protecció de la 13a paraula” (o “protecció de la 25a paraula” en frases de llavor de 24 paraules).

L’objectiu d’afegir una extensió de llavor és afegir una paraula addicional totalment personalitzada a la vostra frase de seguretat, d’aquesta manera, si algú troba la vostra llavor, encara no podrà agafar les vostres monedes..

Es recomana que no es faci còpia de seguretat d’aquesta paraula en cap lloc, tret de l’interior del cervell.

Si ja teniu configurada una cartera sense extensió de llavors, n’haureu de crear una de nova per afegir aquesta funció i, a continuació, moveu les monedes a aquesta nova cartera.

Per fer-ho, seleccioneu “Fitxer” al menú superior esquerre i seleccioneu “Nou / restaura” al menú desplegable.

Nova llavor d'Electrum Wallet

Assigneu un nom a la cartera i seleccioneu “Següent”.

Denominació de la nova cartera a Electrum

Seleccioneu “Cartera estàndard” i seleccioneu “Següent”.

Selecció de l'opció Cartera estàndard a Cartera Electrum

Seleccioneu “Crea una llavor nova” i seleccioneu “Següent”.

Selecció de l'opció Llavors noves a la cartera Electrum

Seleccioneu “Segwit” i seleccioneu “Següent”.

Trieu el tipus de llavor a Electrum Wallet

Anoteu la vostra frase llavor al vostre Billfodl, i seleccioneu “Opcions”. Aquesta és la part on configurem la nostra extensió de llavors.

Configuració de l'extensió de llavors a Electrum Wallet

Apareixerà una finestra emergent que us demanarà si voleu “Ampliar aquesta llavor amb paraules personalitzades”. Marqueu la casella de selecció i feu clic a “D’acord”.

Amplieu aquesta llavor amb paraules personalitzades a la configuració de la cartera Electrum

Introduïu la 13a paraula desitjada al camp. Recorda: converteix-ho en una paraula que segur que recordaràs perquè no en faràs cap còpia de seguretat. Quan hàgiu acabat d’introduir, seleccioneu “Següent”.

Introduïu la 13a paraula desitjada

Aquí confirmareu la frase llavor de 12 paraules escrivint-la en aquest quadre. Apareixerà un menú desplegable que filtra les paraules de forma dinàmica a mesura que escriviu i podeu seleccionar la paraula que vulgueu d’aquesta manera o simplement continuar escrivint la paraula.

Quan hàgiu acabat, feu clic a “Següent”.

12 Confirmació de frases de paraules

Finalment, confirmareu la vostra extensió de llavor. Un cop finalitzat, seleccioneu “Següent”.

Confirmeu l'extensió de llavors amb la cartera Electrum

Finalment, podeu afegir una contrasenya per xifrar la vostra cartera localment, de manera que qualsevol persona que intenti accedir-hi al vostre dispositiu actual necessitarà la contrasenya per fer-ho. Podeu deixar-ho en blanc si voleu ignorar l’addició d’una contrasenya.

Tant si decidiu afegir una contrasenya com si no, completareu aquest procés seleccionant “Següent” una vegada més.

Afegiu una contrasenya

Ara heu afegit amb èxit una extensió de llavor a la vostra cartera Electrum. Enhorabona! Assegureu-vos que moveu les monedes de l’altra cartera a aquesta nova per obtenir els avantatges de tenir una cartera estesa de llavors.

Còpia de seguretat de metadades de Wallet

Algunes persones no només volen recuperar les claus de la cartera, sinó les etiquetes, els contactes i les descripcions que emmagatzemen la seva cartera. En aquest cas, els usuaris de la cartera haurien de fer còpies de seguretat periòdicament de les seves carteres. Això es pot fer tant manualment com automàticament.

Per fer una còpia de seguretat manual de la cartera Electrum, només cal que trobeu el fitxer a la barra d’eines i feu clic a “Desa la còpia”..

Còpia de seguretat de metadades de Wallet

A partir d’aquí, podeu seleccionar una ubicació a l’ordinador per desar les metadades.

El procés també es pot automatitzar fent que el programa de còpia de seguretat agafi periòdicament els fitxers de la cartera del directori de la cartera Electrum i els guardi en un altre lloc. I per proporcionar la màxima seguretat, és recomanable emmagatzemar còpies de seguretat en una unitat extraïble en lloc de fer-ho al núvol.

Aconsegueix el teu Billfodl

El Billfodl és la manera perfecta d’emmagatzemar la frase de recuperació, ja que protegeix la vostra còpia de seguretat contra incendis i inundacions; amenaces que no puguin suportar una simple còpia de seguretat de paper. Podeu comprar-ne un mitjançant el botó següent o Obteniu més informació sobre Billfodl. Sigui com sigui, feliç hodling!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me