Com fer còpies de seguretat d’una cartera de Bitcoin

Acabes d’aconseguir el teu primer Bitcoin?

Us pregunteu sobre la millor manera de fer-ne una còpia de seguretat?

Introducció

Els temps canvien, ja que la moneda estàndard d’un país no és l’únic joc a la ciutat.

Representació 3D de bitcoins i altres monedes criptogràfiques que va brillar en un tauler de vidre brillant fosc amb punts i línia de dades de blockchain

Criptomoneda va sorgir per primera vegada el 2009 amb el llançament de Bitcoin. Des d’aleshores, Bitcoin ha augmentat el seu valor i ha donat lloc a la creació d’altres criptomonedes.


Naturalment, a mesura que augmenta el valor d’aquestes monedes, també augmentarà la necessitat de seguretat.

Carteres de maquinari

No obstant això, aquesta seguretat pot ser una mica difícil d’aconseguir a causa de la naturalesa de la criptomoneda.

Amb la criptomoneda existent a zones de tot el món, els usuaris han de fer una còpia de seguretat de la seva moneda Bitcoin en cas de:

 • Robatori de carteres
 • Danys a la cartera
 • La clàssica situació de “perdut la cartera”.

Seguretat de la cartera de Bitcoin

Carteres de maquinari

Bitcoin daurat i xip d’ordinador en segon pla

Les carteres de maquinari són l’opció preferida sobre les carteres de programari per als usuaris de criptomonedes per fer còpies de seguretat de la seva informació de manera segura.

Per què les carteres de maquinari són més segures??

Com que les carteres de maquinari són dispositius físics, els usuaris han de prémer els botons del dispositiu per confirmar les transaccions manualment.

Primer aspecte de la interfície Ledger Nano S. Ledger.com – Gestió del codi PIN directament al dispositiu

Els requisits d’entrada manual fan que les carteres de maquinari siguin més difícils de piratejar, cosa que fa que els usuaris emmagatzemin quantitats de moneda més importants al dispositiu. Els requisits d’entrada manual inclouen els següents:

 • Codis PIN que cal introduir personalment
 • Frases de còpia de seguretat distintes que s’utilitzen per recuperar claus privades d’una cartera perduda, robada o trencada

Possibles desavantatges d’utilitzar una cartera de maquinari

 • Tot i que les carteres de maquinari ofereixen frases de recuperació, encara heu de fer un seguiment de l’element físic petit
 • Si escriviu les frases de recuperació en un tros de paper, podeu perdre el paper o fer que el paper es vegi compromès per elements meteorològics com incendis i inundacions
 • Les carteres de maquinari poden ser una mica més difícils de navegar pels usuaris en comparació amb les carteres de programari

COMPARACIÓ

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2019
 • PREU: 119 dòlars
 • BLUETOOTH:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2016
 • PREU: 59 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Trezor Model T

Trezor Model T

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2018
 • PREU: 159 dòlars
 • PANTALLA TÀCTIL:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Trezor One

Trezor One

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2013
 • PREU: 59 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ

Què passa amb les carteres de programari?

Carteres de programari consisteixen a emmagatzemar criptomoneda en programes o aplicacions als quals es pot accedir mitjançant un telèfon intel·ligent o un ordinador.

Captura de pantalla de trezor.io Electrum – Cartera

Tot i que les carteres de programari són més senzilles que fer servir una cartera de maquinari, el nivell de seguretat és menor, cosa que augmenta el risc que el dispositiu es vegi compromès.

Què fa una còpia de seguretat d’una cartera Bitcoin

Còpia de seguretat d’una cartera Bitcoin serveix per emmagatzemar les claus privades i les adreces públiques de l’usuari sota un fitxer recuperable en cas que us robin, danyin o perdin la cartera. La fallada de l’ordinador o del programari és un motiu addicional per què hauríeu de fer una còpia de seguretat de la vostra cartera Bitcoin.

Les claus privades són essencials ja que distingeixen qui és el propietari del Bitcoin, que permet als usuaris enviar Bitcoin. Les adreces públiques actuen de manera contrària, ja que permeten als usuaris rebre Bitcoin.

Còpia de seguretat de la cartera

Emmagatzemar les paraules de llavor (frase de recuperació AKA)

Billfodl actua com l’eina definitiva per als usuaris de Bitcoin per emmagatzemar de forma segura la seva informació sensible sobre criptomonedes.

Producte Billfodl

Molts dispositius de còpia de seguretat de criptomonedes costen més de 100 dòlars. El Billfodl és una opció una mica més assequible que se situa a 89 dòlars. Podeu trobar el Billfodl a el nostre lloc web.

Captura de pantalla de privacypros.io privacypros.io – El Billfodl

La informació emmagatzemada als dispositius Billfodl pot incloure el següent:

 • Claus privades
 • Llavors de còpia de seguretat: permeten als usuaris recuperar claus privades mitjançant l’ús d’una frase de còpia de seguretat
 • Codis de seguretat d’autenticació de dos factors

Billfodl sobreviurà fàcilment. Una cartera de maquinari no ho farà.

Casa inundada

Un cop hàgiu muntat el vostre Billfodl, disposareu d’un dispositiu de retenció de mida cartera que conté claus privades o llavors de recuperació.

Les claus privades i les llavors de recuperació us ajudaran a recuperar la moneda en cas que li passi alguna cosa a la cartera principal.

Recordeu, la còpia de seguretat és una llista de totes les vostres claus privades. Les claus privades reflecteixen qui és el propietari dels Bitcoins.

Compra Billfodl

Còpies de seguretat de programari (no es recomana)

Abans d’emmagatzemar les claus privades físicament recreant la frase de recuperació en un Billfodl, fer una còpia de seguretat de la cartera Bitcoin us pot ajudar a protegir la informació de la vostra moneda contra errors humans i fallades d’ordinador..

Concepte de pàgina de destinació de negociació de moneda digital isomètrica

Wallet.dat

Wallet.dat és un mètode estàndard utilitzat per Bitcoin core i altres per fer una còpia de seguretat d’una cartera. El fitxer de Wallet.dat conté claus per gastar resultats, adreces, informació de transaccions i altres tipus de metadades.

Podeu trobar el fitxer Wallet.dat al directori de dades de Bitcoin.

Per fer una còpia de seguretat, copieu el fitxer en un dispositiu extern, com ara una unitat USB. Aneu a sota d’eines i premeu “exporta claus privades”.

Per restaurar la còpia de seguretat, copieu el wallet.dat de còpia de seguretat sobre un existent a la secció de dades de Bitcoin.

Com arribar al fitxer wallet.dat mitjançant la cartera Bitcoin Core

Wallet.dat

BIP 32

BIP 32 és un mètode addicional que podeu utilitzar per fer una còpia de seguretat de la vostra cartera de Bitcoin, ja que verifica els parells crítics d’una sola llavor. La llavor crea una clau privada mestra que es pot aplicar a qualsevol cartera BIP 32.

Fons de blockchain abstracte

Per fer una còpia de seguretat de la cartera, els usuaris primer crearan un codi QR o copiaran la clau mestra en un fitxer de text per xifrar-la i emmagatzemar-la en un dispositiu de suport extern.

El millor mètode de còpia de seguretat de la cartera (recomanat)

Com podeu veure, hi ha moltes coses que podeu fer per fer una còpia de seguretat de la vostra cartera Bitcoin, però hi ha un mètode que és el millor.

Aquest mètode es coneix com a “divisió de llavors”, o el que anomenem “sharding” aquí a Billfodl.

Essencialment, esteu agafant la llavor del vostre Billfodl i la separeu en 3 parts superposades de manera que necessiteu dues de les tres parts per recuperar els vostres fons..

Per què ho fem??

La raó principal per la qual dividim la nostra llavor és que si tota la llavor es troba en un lloc i algú la troba, pot agafar totes les monedes que es trobin en aquesta adreça. Al cap i a la fi, això és exactament el que intentem evitar en primer lloc.

Si dividim la nostra llavor, fins i tot si algú troba una de les peces, encara no podran agafar les vostres monedes perquè en falten algunes. Podeu utilitzar 3 Billfodls.

Tres productes Billfodl

Així és com funciona:

 • Traieu els 3 fragments del fitxer Multishard Caixa.
 • Cada fragment està etiquetat amb les paraules de la llavor que heu de carregar-hi.
 • Shard One conté paraules inicials 1-16.
 • Shard Two conté paraules inicials 9-24.
 • Shard Three conté les paraules inicials 1-8 i 17-24.
 • Introduïu les paraules llavor a les seves respectives unitats de fragments (imatges a la part superior)
 • Amagueu cadascun d’aquests fragments en diferents ubicacions. Us recomanem que en tingueu una de segura, una a casa i una en algun lloc que us sembli.

Billfodl Multishard

Com podeu veure, hi ha una superposició de 8 paraules entre dues de les unitats. Això vol dir que teniu certa redundància a les còpies de seguretat, alhora que reduïu el risc que algú us pugui portar monedes: guanyar / guanyar.

Tanmateix, això també significa que, sempre que hàgiu de recuperar-vos, haureu de recuperar dues de les unitats, però com a mínim us podeu permetre perdre-ne una..

També podeu fer una còpia de seguretat del fitxer wallet.dat de manera habitual si ho decidiu, però, de nou, no el recomanem.

I si esteu interessat en realitzar aquest mètode de còpia de seguretat d’estil 2-de-3 de divisió de llavors, podeu recollir un trio de Billfodl’s a un preu reduït.

Preguntes freqüents

És necessària una cartera de maquinari?

La cartera de maquinari és imprescindible per als inversors en criptomonedes. Aquesta és l’única manera de mantenir les claus privades en línia, i d’aquesta manera es protegeix els inversors contra el pirateig.

Què és un Billfodl?

Billfodl és la forma més segura d’emmagatzemar la vostra clau privada o paraules inicials.

Per què utilitzar un Billfodl?

Billfodl us ofereix la tranquil·litat de saber que les vostres criptomonedes tenen còpia de seguretat en alguna cosa que no està en curtcircuit, que es pirateja, es consumeix o s’esgota..

El Trezor One funciona amb Billfodl?

Sí, podeu fer servir Billfodl per fer una còpia de seguretat de qualsevol Dispositiu Trezor, inclòs el Trezor One.

El model Trezor T funciona amb Billfodl?

Sí, podeu fer servir Billfodl per fer una còpia de seguretat de qualsevol Dispositiu Trezor, inclòs el Trezor Model T.

El Keepkey funciona amb Billfodl?

Sí, podeu fer servir Billfodl per fer una còpia de seguretat de Keepkey dispositiu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me