Com amagar la vostra adreça IP: VPN contra Tor (actualització 2021)

Introducció

Amagueu la vostra adreça IP

En els seus primers anys, Internet funcionava com una xarxa global, neutral i universal.

No importava on es trobés un usuari ni quin proveïdor de serveis d’Internet (ISP) tingués.

Tots els usuaris van experimentar les mateixes pàgines web sense cap tipus de restricció arbitrària.

Però els governs i les empreses transnacionals han erosionat la neutralitat i la llibertat d’Internet.


La manera d’experimentar la xarxa ara depèn del vostre ISP i de la vostra jurisdicció.

Per què amagar la vostra adreça IP?

Des que els EUA van derogar neutralitat de la xarxa, certs llocs web es carreguen més lentament o es filtren. Tot depèn de la política i els interessos del vostre proveïdor de serveis d’Internet.

Gran part del que veieu a Internet és el resultat de la vostra ubicació geogràfica.

Alguns exemples:

 • Si sou a la Xina, esteu darrere del gran tallafoc. L’única manera d’obtenir notícies sense filtrar dels mitjans occidentals és ocultar la vostra adreça IP.
 • A Cuba, només teniu accés a pàgines web comissariada pel govern.
 • A Veneçuela, el govern prohibeix regularment contingut de xarxes socials.
 • Periodistes a Rússia autocensura el seu contingut per evitar la presó.

Totes aquestes són males notícies per a la llibertat d’expressió. Per tant, ocultar la vostra adreça IP és necessari per protegir els vostres drets humans fonamentals.

No us prohibiu, utilitzeu una VPN

Tanmateix, hi ha altres motius per amagar la vostra adreça IP.

De vegades es tracta d’empreses privades que s’encarreguen d’allò que es pot veure i no es pot veure.

Netflix té sèries i pel·lícules exclusives que només estan disponibles en determinats països. De vegades, els subtítols en el vostre idioma nadiu tampoc no estan disponibles. Però si Netflix creu que sou a una altra ubicació, desbloquejaran aquest contingut.

Finalment, hi ha la qüestió de la privadesa.

Els ISP de molts països emmagatzemen el vostre historial de navegació i tenen dret a vendre-ho al millor postor. Molts dels minoristes en línia en què compres també recullen la teva inforació.

Si no voleu que les vostres dades es venguin, depèn de vosaltres evitar que el vostre proveïdor d’Internet obtingui les vostres dades en primer lloc.

Utilitzeu una VPN per evitar que el vostre ISP recopili la vostra data

Al cap i a la fi, volem amagar la nostra identitat i activitat I accedir a contingut restringit. Per aconseguir-ho, hem d’utilitzar un VPN o una connexió Tor.

Com amagar la vostra adreça IP a Mac i Windows 10

Logotip d’Apple

Logotip de Windows

Hi ha dues maneres populars d’ocultar la vostra adreça IP a MacOS i Windows 10. La primera és fer servir una xarxa privada virtual (VPN) i la segona és utilitzar el router Onion (Tor).

Les VPN us permeten accedir a Internet a través d’un servidor de propòsit general de tercers. El servidor xifra les vostres dades i les barreja amb les d’altres usuaris per augmentar la privadesa.

Com que és difícil saber quin usuari pertany a quines dades, qualsevol usuari pot negar que les dades siguin seves.

Tor és una xarxa peer to peer, com Napster. Quan accediu a la xarxa Tor, us connecteu a un mínim de tres parells de xarxa (coneguts com a “nodes”).

A continuació, aquests nodes enruten el vostre accés a Internet per obtenir privadesa i seguretat de nivell militar.

Afortunadament, tant els serveis VPN com els navegadors Tor estan àmpliament disponibles tant a Mac OS com a Windows 10.

Amagueu la vostra adreça IP mitjançant una VPN

Hi ha moltes VPN entre les quals podeu triar centenars. Alguns són millors que d’altres i la bona publicitat no necessàriament és igual. Però amb les VPN, normalment obteniu el que pagueu. Això vol dir que les VPN gratuïtes poques vegades valen la pena utilitzar-les i no us recomanem cap.

Quines són les millors VPN? A continuació, tractem quines funcions hauríeu de buscar en una VPN. A continuació, us oferim les vostres millors opcions sobre diversos preus per ajudar-vos a decidir quina VPN us convé més.

Què cal cercar en una VPN

Nombre de servidors i països

Nombre de servidors per VPN

Quants servidors té disponible la VPN? Això és important perquè compartiu aquests servidors amb altres usuaris. Si hi ha massa usuaris al mateix servidor, la vostra velocitat es pot veure afectada. A part del nombre total de servidors, és igualment important la difusió global d’aquests servidors.

Velocitat

Icona d’inticador de velocitat

Quina velocitat tenen les velocitats de càrrega i descàrrega? En alguns casos, l’ús d’una VPN farà que la vostra experiència de navegació sigui més lenta. Això és cert fins i tot a les millors VPN.

Això es deu al fet que quan utilitzeu una VPN, el contingut que esteu cercant ha d’anar a un altre lloc abans que us arribi. Si intenteu reproduir o torrentar vídeos mentre utilitzeu la VPN, les velocitats de descàrrega seran molt importants.

Registre de privadesa

Escut amb cadenat

La VPN té un historial de filtració de dades o de declaracions falses sobre la privadesa que ofereixen? Si una VPN no és transparent sobre les infraccions passades ni sobre com protegeix la vostra privadesa, com podeu estar segur que funcioni?

Opcions de pagament

Targeta de crèdit

Quines opcions diferents he de pagar per la VPN? Això és particularment important quan no voleu que ningú sàpiga que heu comprat la VPN. En aquest cas, és molt desitjable tenir l’opció de pagar en Bitcoin.

Valor

Mà que sosté la icona de la bossa de diners

Teniu molt de valor pel que pagueu? Això no significa “trobar la VPN més barata que hi hagi”. Les VPN gratuïtes o econòmiques sovint es troben entre les opcions de valor més baix del mercat. Tingueu en compte totes les funcions enumerades anteriorment i compareu-les al preu. Aquesta és la forma més senzilla de determinar si la VPN té un bon valor

Les nostres millors opcions de VPN

Els següents serveis VPN estan disponibles tant per a Mac com per a Windows. Alguns d’ells fins i tot admeten distribucions de Linux, telèfons mòbils i consoles de jocs.

PureVPN: la millor VPN per a consoles de jocs

PureVPN és el millor per a jocs

PureVPN és de primera categoria i és molt assequible. Només costa 3,33 dòlars al mes per a un pla de dos anys i també ofereix altres plans.

Ve amb la promesa d’una velocitat decent, més de 2.000 servidors repartits en 140 països i una compatibilitat excepcional. Això vol dir que podeu canviar entre 300.000 adreces IP diferents sempre que ho desitgeu.

I si voleu ampliar la privadesa i la seguretat al vostre iPhone i Play Station 4, també podeu obtenir aplicacions dedicades per a aquests.

Hi ha alguns inconvenients documentats, però.

Per exemple, hem observat velocitats lentes en diversos servidors. A més, n’hi ha es mantenen alguns registres mínims de xarxa, per tant, és difícil dir que la seva política de “registre zero” sigui totalment precisa.

Aquí teniu una il·lustració de PureVPN sobre com manegen els registres.

PureVPN és el millor per a jocs

Això vol dir que es poden produir fuites de DNS o IP cada vegada que us connecteu PureVPN servidors. I si aquest és el cas, no es recomanen operacions sensibles a la seguretat.

Malgrat tot, PureVPN és ideal per al preu assequible i la compatibilitat ampliada.

A més, és interessant veure que podeu pagar el servei amb Bitcoin, Litecoin i Ether. Pagar en línia sense targeta de crèdit marca la diferència per a la vostra privadesa.

Com a empresa, PureVPN té la seu a Hong Kong. Això pot ser un avantatge per als usuaris d’internet xinesos que vulguin evitar el gran tallafoc.

Tot i així, no està clar fins a quin punt l’empresa està disposada a cedir davant el govern xinès, especialment amb les protestes de Hong Kong que s’estan produint ara mateix..

PureVPN és el millor per a jocs

A la llarga, la jurisdicció podria ser un problema. Això no vol dir això PureVPN però no es pot moure si cal.

PureVPN és ideal per a la reproducció en temps real i l’ús quotidià. El seu punt més fort és la compatibilitat de dispositius creuats. Però si voleu velocitats més ràpides o més seguretat, hauríeu de fer una ullada Surfshark i Express.

Registreu-vos a PureVPN i obtingueu un descompte especial!

Preu Servidors / Països Velocitat de privadesa
Logotip de PureVPN 2,88 dòlars 2000/140 Mitjana Mitjana Registra’t

NordVPN: millor VPN per a diverses connexions

NordVPN

Nord és un candidat molt fort a l’hora d’escollir una VPN.

De totes les VPN revisades en aquest article, Nordofereix la major varietat de connexions. Té més de 5660 servidors repartits per 59 països, cosa que significa que podeu utilitzar moltes adreces IP.

Això us ajudarà a aconseguir millors velocitats i accedir a desenes de servidors de cada país. M’agrada Surfshark, Nord també inclou una funció VPN doble. En fer-lo servir, la vostra connexió s’encamina a través de dos servidors diferents alhora. VPN VPN

El configuració de dos països ofereix una gran privadesa i seguretat.

No obstant això, hi ha alguns problemes. Al març de 2018, es van filtrar algunes claus privades que pertanyien a un servidor d’un servidor VPN Nord a Finlàndia.

Però aquesta informació no es va fer pública fins a la tardor del 2019.

S’estima que aquest incompliment només va afectar entre 50 i 200 NordVPN usuaris, però això va ser suficient per perjudicar la reputació del servei.

Fora d’aquest desgraciat contratemps,Nord té un gran registre.

Encara ofereix un dels serveis VPN més ràpids i fàcils d’utilitzar del mercat.

Inscriviu-vos a NordVPN avui mateix

Nord pot passar per alt el tallafoc xinès, no emmagatzema registres d’usuaris i desbloqueja Netflix.

També permet descàrregues torrent ràpides per a aquells que necessiten transferir dades ràpidament. I la seva jurisdicció a Panamà permet una gran protecció de la privadesa.

Malgrat els seus problemes documentats, NordVPN segueix sent un dels serveis VPN premium. Durant uns 3,49 dòlars al mes, obtindreu molts servidors, funcions avançades i una velocitat excel·lent.

També val la pena assenyalar que podeu comprar-ne un NordVPN subscripció amb BTC, ETH i XRP. Si no voleu que l’empresa emmagatzemi les dades de la vostra targeta de crèdit, aquesta és la millor opció de pagament més privada.

Registreu-vos a NordVPN i obtingueu un descompte especial!

Nom de l’empresa Preu Servidors / Països Velocitat Privadesa
Logotip de NordVPN 3,49 dòlars 5660/59 Ràpid Registra’t

Surfshark VPN: VPN amb el millor valor

SurfShark VPN

VPN de Surfshark és una mica més car que Pura. Tot i això, és més ràpid i té un millor historial de seguretat.

La jurisdicció offshore també us garanteix una major sobirania i, per tant, una millor privadesa per a vosaltres. Per augmentar la privadesa, podeu comprar-la Surfshark subscripció amb BTC, ETH i XRP.

SurfsharkEl taló d’Aquil·les és la seva connectivitat més limitada. En comparació amb PureVPN, podeu utilitzar menys adreces IP. Surfshark us permet connectar-vos a “només” més de 1040 servidors de més de 61 països.

A més, fins ara no hem trobat cap problema de velocitat ni vulnerabilitats de seguretat. Tot i la seva menor escala d’operacions, Surfshark és un servei VPN més alt i de primera qualitat.

Surfshark està disponible als navegadors, dispositius mòbils i sistemes operatius més populars. Podeu obtenir-lo a Chrome, Firefox, Android, iOS, macOS, Windows, Linux.

A diferència de PureVPN, no té cap aplicació nativa per a les vostres consoles de videojocs.

Tot i això, compensa amb una funció SmartDNS que funciona en moltes plataformes.

No funciona com la VPN en si, però encara ofereix una major privadesa.

A diferència de PureVPN, no té cap aplicació nativa per a les vostres consoles de videojocs.

Tot i això, compensa amb una funció SmartDNS que funciona en moltes plataformes.

Joc amb una VPN

No funciona com la VPN en si, però encara ofereix una major privadesa.

Surfshark és ideal tant per obviar el tallafoc xinès com per desbloquejar Netflix. És ràpid, fiable i té un historial de seguretat net.

Part d’això es deu a la seva jurisdicció a les Illes Verges Britàniques. Operar en un país offshore garanteix un marc legislatiu més respectuós amb la privadesa.

Registreu-vos a SurfShark VPN i obtingueu un descompte especial!

Nom de l’empresa Preu Servidors / Països Velocitat Privadesa
Logotip de Surfshark 1,99 USD 1040/61 Ràpid Registra’t

ExpressVPN: la millor VPN sobretot

ExpressVPN

De tots els serveis que es presenten en aquest article, ExpressVPN és el més robust i provat en el temps.

Ha existit des del 2009 i manté el registre net.

La prova del temps és el millor indicador de robustesa i ExpressVPN mai ha tingut problemes importants. Pel que fa a privadesa i seguretat, aquesta és la millor notícia que podeu rebre.

El servei també té una política exemplar per no emmagatzemar les dades dels usuaris i ho han demostrat sota pressió.

Després de l’assassinat de l’ambaixador rus a Turquia, Andrei Karlov, un dels ExpressVPN servidors van ser confiscats.

Funcionaris turcs pensament trobarien dades de les xarxes socials i comptes de correu electrònic de l’assassí. Tot i això, malgrat les expectatives de la policia, el servidor no contenia cap registre.

Tot i això, malgrat les expectatives de la policia, el servidor no contenia cap registre.

ExpressVPNL’afirmació d’incloure portes posteriors i no guardar registres s’ha demostrat que és certa.

Porta amb logotip de seguretat

A més, va considerar el govern xinèsExpressVPN ser una amenaça per al seu tallafoc.

Els seus funcionaris han pressionat Apple perquè ho facielimineu l’aplicació(juntament amb altres serveis VPN) de l’App Store.

ExpressVPN reaccionat per publicant un bloc publicar per reafirmar el compromís de la companyia amb Internet gratuït i obert.

ExpressVPN protegeix la vostra privadesa

Aquests esdeveniments no han fet més que enfortir-se ExpressVPNLa reputació en el camp. També van situar el servei en un lloc on donava exemple.

Però l’excel·lent historial i la provada història de bones pràctiques tenen un preu.

La subscripció mensual és de 6,87 dòlars per un compromís de 15 mesos.

Això fa ExpressVPN el servei més car d’aquest article. I si voleu pagar només un mes, prepareu-vos per pagar 13,33 $.

És més car que NordVPN (11,51 dòlars), Surfshark (11,95 dòlars) i PureVPN (10,95 dòlars).

ExpressVPN us permet accedir a més de 3000 servidors en 160 ubicacions i 94 països.

El recompte de servidors no és tan impressionant com NordVPN, Però la distribució geogràfica és més generosa.

Més països i jurisdiccions són millors per a la privadesa.

Més opcions amb ExpressVPN

Permeten desbloquejar més contingut de Netflix i eludir la censura governamental. En comparació, centenars de servidors d’un país són més fàcils de bloquejar o apagar.

A causa dels problemes coneguts del topper de gràfics regulars NordVPN, ExpressVPN és el nou rei. Funciona millor per a la protecció de la privadesa, té un gran historial i fa la feina amb la transmissió en temps real.

La gent que hi ha darrere ExpressVPN també semblen ser maximalistes de Bitcoin. Al seu lloc web, l’única criptomoneda que accepten és Bitcoin.

I això també és una gran notícia per a la vostra privadesa, ja que no compartiu credencials de targeta de crèdit ni de PayPal.

Registreu-vos a ExpressVPN i obtingueu un descompte especial!

Preu Servidors / Països Velocitat de privadesa
Logotip ExpressVPN 6,65 dòlars 3000/160 El més ràpid Increïble Registra’t

Compareu les millors VPN

Compareu totes les nostres millors opcions de VPN i trieu quina és la més adequada per a vosaltres. Recordeu pensar en què necessiteu la vostra VPN? Si voleu transmetre en diversos dispositius, és possible que vulgueu triar una VPN diferent de la que faríeu si la privadesa és el més important.

Taula de comparació

Nom de l’empresa Preu Servidors / Països Velocitat Privadesa
Logotip ExpressVPN 6,65 dòlars 3000/160 El més ràpid Increïble Registra’t
Logotip de PureVPN 2,88 dòlars 2000/140 Mitjana Mitjana Registra’t
Logotip de Surfshark 1,99 USD 1040/61 Ràpid Registra’t
Logotip de NordVPN 3,49 dòlars 5660/59 Ràpid Registra’t

COMPARACIÓ

Logotip de PureVPN

VPN pura

 • Preus excel·lents
 • Servidors dignes
 • No és el més privat

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Logotip de NordVPN

VPN VPN

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Logotip ExpressVPN

VPN Express

 • VPN més privades
 • Encesa ràpida
 • La majoria de servidors i països de totes les VPN

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Logotip de Surfshark

VPN de Surfshark

 • Grans velocitats
 • Gran registre de seguretat
 • Nova VPN

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ

Amagueu la vostra adreça IP mitjançant Tor

TOR The Onion Router

Què és Tor?

El Encaminador de ceba (Tor) és un protocol de programari lliure i de codi obert. Permet una comunicació anònima entre usuaris d’Internet.

Mitjançant l’anomenat enrutament de ceba, Tor fa ús d’una xarxa mundial de més de 6.000 relleu nodes. Es diu “ceba” perquè es presenta en moltes capes que cobreixen i protegeixen el nucli.

Aquests nodes poden generar infinitat de combinacions de camins d’accés aleatori.

Per exemple, diguem que Alice vol visitar Amazon sense revelar la seva adreça IP. Per augmentar la seva privadesa, executarà el navegador Tor.

D’aquesta manera, la seva connexió es retransmet a través de diversos nodes d’encaminament.

Ceba TOR explicada

La xarxa Tor xifra les dades i les transforma en un anomenat embolcall de paquets.

Això permet una retransmissió de privadesa que situa intermediaris desconeguts entre Alice i Amazon. Quan els nodes xifren i reenvien les dades d’Alice, no en saben molt.

Tot el que pot veure un node de retransmissió és el que va enviar el parell anterior i la següent destinació de les dades.

A més, el camí escollit és completament aleatori. Això significa que qualsevol dels més de 6000 nodes de retransmissió pot rebre les dades d’accés, xifrar-les i transmetre-les.

Tanmateix, hi ha una part no encriptada de la configuració de Tor. Es troba a la comunicació entre l’últim node de retransmissió i el receptor de dades.

Al nostre exemple, Amazon podrà veure informació sobre el node de sortida, cosa que significa que la identificació d’Alice implica un recorregut enrere de la ruta i un desxifratge de dades pas a pas.

El procés de desanonimització de Tor no és impossible, però definitivament desafiant i intensiu en recursos.

Tot i això, les comunicacions Tor més privades tenen lloc entre usuaris de Tor.

Si algú que no utilitza el xifrat interactua amb un usuari de Tor, una part de l’anonimat ja no existeix. Els pirates informàtics només hauran d’extreure dades d’enginyeria social o de la part desprotegida.

A més, la privadesa i l’anonimat de Tor no són perfectes.

Per exemple, Europol ha estat capaç de retirar els llocs web de mercats foscos el 2014. Això va formar part de la seva iniciativa per reprimir les activitats il·lícites en línia.

Tot i així, només perquè alguns delinqüents utilitzen Tor no vol dir que sigui un protocol per a criminals. Els periodistes d’investigació, diplomàtics, oficials de policia i, en general, persones vulnerables necessiten Tor.

El protocol de privadesa permet als usuaris d’Internet comunicar-se en un entorn més segur. I, sovint, Tor reforça la protecció dels drets humans i la policia.

De la mateixa manera, el navegador Tor és una manera excel·lent de repel·lir els rastrejadors, anuncis i programari maliciós.

Fantasma la teva internet amb TOR

Protegeix els vostres drets a Internet d’una manera pràctica. Igual que tireu els cortinatges i tanqueu les portes quan necessiteu més privadesa, també heu d’utilitzar Tor.

Ara teniu la pregunta complicada: d’on treuen els diners el projecte Tor? Els projectes de programari sense ànim de lucre i de codi obert solen lluitar amb el finançament.

Tot i això, la majoria dels diners per a Tor proven del govern dels Estats Units. Tres institucions principals implicades. En primer lloc, hi ha el Departament d’Estat dels EUA. Després hi ha la Junta de Governadors de la radiodifusió. I finalment, però no menys important, és la National Science Foundation.

La participació del govern dels Estats Units no és una sorpresa, però.

El concepte d’enrutament de ceba es remunta a un projecte del Laboratori d’Investigació Naval dels Estats Units dels anys 90. Al principi, Tor va habilitar un canal de comunicació privat per a agències governamentals.

Amb el pas del temps, es van obrir les eines per promoure els drets humans a tot el món.

Pot semblar una despesa irracional per part del govern dels Estats Units. Però en realitat serveix a la seva agenda de democratització universal i drets humans.

La majoria dels governs autoritaris i totalitaris són hostils a la política exterior dels EUA. De vegades també amenacen els actius nord-americans.

Per tant, a efectes de protecció, són necessàries eines útils de privadesa per als combatents locals per la llibertat. En la seva situació, la privadesa és una qüestió de vida o mort. Per tant, els beneficis de Tor sobre els drets humans superen les activitats criminals d’una altra manera reduïdes.

Tot i així, sempre haureu de ser conscients que l’NSA pot ser capaç de desxifrar la comunicació Tor. Per tant, si voleu amagar-vos de les agències d’intel·ligència dels Estats Units, és millor que no utilitzeu gens Tor (ni Internet).

Tor és una VPN?

Ara bé, aquest és el tipus de pregunta que al principi sembla estúpid, però que es fa més complexa a mesura que ho penses.

En retrospectiva, tant els serveis VPN com Tor dissimulen la vostra adreça IP.

Encripten les vostres dades i les reenvien a una altra part que no sabrà qui sou. Això els converteix en útils eines de privadesa.

Però el principal diferenciador entre Tor i una VPN és l’atzar.

Un servei VPN només us permetrà connectar-vos a un nombre limitat de servidors coneguts. Amb algunes dades de registre, sabran com, quan i on us connecteu.

Per això, és important triar la vostra VPN amb precaució.

En canvi, Tor és completament aleatori. Cada pestanya nova del navegador generarà un nou camí de retransmissió.

Cada vegada que vulgueu obtenir una nova identitat, feu clic al botó corresponent. I sempre que us connecteu, és molt difícil recórrer el camí.

Amb tres nodes de retransmissió aleatoris entre vosaltres i la destinació, teniu molta més privadesa. Tot i que podeu configurar el vostre servei VPN per encaminar-se per molts nodes com Tor, encara no tindrà l’atzar.

Flip de monedes

També és un problema d’anonimat: els usuaris de VPN es registren al principi amb adreça de correu electrònic i informació de pagament. En el cas de Tor, descarregueu un programari gratuït i el feu executar sense registrar-vos a res.

La distinció existeix fins i tot en el nom dels serveis d’anonimat. Tor és de codi obert i un esforç col·lectiu d’amants de la llibertat que executen els nodes de retransmissió. Com en el cas de Bitcoin, qualsevol persona es pot oferir voluntària per executar un node.

Però la “P” de VPN significa privat. La xarxa a la qual us connecteu pertany a algú i segueix un conjunt de regles.

No podeu unir-vos a la xarxa privada virtual amb el vostre propi servidor. Això requeriria un registre, cosa que comporta una pèrdua d’anonimat per defecte.

En conclusió, Tor no és una VPN perquè no és privada. Igual que Bitcoin, Tor és de codi obert i no té permís.

En certa mesura, el protocol d’anonimat també pot ser resistent a la censura. Per a això, us concedeix la llibertat d’executar el vostre propi node, accedir aleatòriament a altres persones i xifrar a cada pas..

No cal confiar en una empresa, sinó en un protocol de codi obert. I el més important és que no us costa res utilitzar Tor.

Avantatges d’utilitzar Tor

En primer lloc, Tor és una excel·lent eina de privadesa. A través d’ella, les dades que envieu es xifren i s’encaminen mitjançant nodes anònims aleatoris. En aquest sentit, Tor és una de les formes més privades d’experimentar la web pública i oberta.

Un altre avantatge del protocol Tor és la possibilitat de navegar per la xarxa profunda. Aquesta és la part oculta d’Internet, a la qual només poden accedir aquells que coneixen l’adreça exacta.

Penseu en Internet com una ciutat. Amb la vostra ciutadania habitual, només podeu anar a llocs públics i visitar la vostra propietat. Però si coneixeu l’adreça adequada i teniu una invitació, podeu visitar la propietat d’altres persones.

Tor és una invitació a la xarxa profunda o a la llar d’altres persones. Us permet entendre millor el funcionament d’Internet i ampliar la vostra visió del món.

La xarxa profunda no és exactament el lloc mític que permet mercats lliures d’armes i drogues. Sovint, els mitjans distorsionen la realitat per sensacionalisme.

La majoria dels casos d’ús són governamentals o relacionats amb els drets humans. A la xarxa profunda, els funcionaris del govern poden comunicar-se amb altres departaments o ambaixades.

Deep Web

A més, les persones que viuen sota règims autoritaris poden comunicar-se amb privadesa. Això ajuda els periodistes d’investigació del món lliure a informar sobre esdeveniments.

A canvi, els dissidents també poden rebre informació valuosa sobre el que passa a l’estranger.

Per a l’usuari d’internet mitjà del món lliure, Tor proporciona privadesa antiempresa. Si no us agrada que Google, Amazon, Facebook i Microsoft us rastregin a través de llocs web, Tor és un interruptor desactivat.

El protocol de privadesa obert us ajuda a no participar del capitalisme de vigilància.

I hi ha molt valor en la privadesa individual. Diguem que un amic proper té càncer i que cerqueu llibres sobre tractaments.

Si navegueu sense privadesa a Amazon i heu iniciat la sessió al vostre compte, les vostres dades s’emmagatzemaran. A canvi, Amazon pot vendre les vostres dades de cerca a tercers interessats.

I qui pot voler dades sobre persones que miren llibres sobre el càncer? Companyies d’assegurances! En el futur, la vostra prima d’assegurança pot augmentar a causa de les vostres cerques.

No hi ha res il·legal ni vergonyós a la recerca de determinats articles a Internet. Però alguns tercers poden interpretar el vostre historial de navegació en un context diferent.

Aquest context pot danyar la vostra reputació, els vostres diners i fins i tot la vostra vida professional. Per tant, és millor executar Tor i deixar de preocupar-se per la vigilància corporativa.

Inconvenients d’utilitzar Tor

Hi ha tres desavantatges d’utilitzar Tor: i si la CIA no el persegueix, només n’hi ha dos.

El problema més important és la velocitat de la connexió a Internet. Si es xifren i retransmeten les seves dades, disminuirà la velocitat de càrrega i descàrrega. Tor augmenta els temps de càrrega de la pàgina.

En algunes situacions, fins i tot pot limitar el contingut mostrat (com ara anuncis i JavaScript).

És per això que heu d’ajustar la configuració de Tor segons les vostres necessitats de privadesa. Amb la configuració més alta, no podreu veure cap Javascript, mentre que les imatges i els tipus de lletra canvien d’aspecte.

Aquesta és la major quantitat de privadesa i seguretat contra el seguiment que podeu obtenir.

Però si reduïu el llindar, podreu experimentar les mateixes visuals web que amb qualsevol altre navegador. Hi ha un compromís implicat, però la vostra connexió continua xifrada i retransmesa.

El desavantatge més gran d’utilitzar Tor és el polític. Els nodes de sortida, que porten el missatge a la destinació, són el principal vector d’atac de Tor.

I el vostre govern podria executar un d’aquests nodes de sortida per a la vigilància de les dades.

A més, el govern dels Estats Units ofereix la major part del finançament del projecte Tor.

Això pot significar que l’oncle Sam tingui un interès especial per la xarxa i pugui veure-la. Però si us voleu protegir del capitalisme de vigilància, és fantàstic.

L’últim desavantatge és sobre com reaccionen els llocs web de tercers davant Tor. Algunes pàgines web us faran fer controls de seguretat addicionals per demostrar que no sou un robot.

Aquest no és un gran problema en si mateix, però encara cal perdre el temps fent-ho CAPTCHAs. Fer clic a vehicles, fanals, trobar passos de vianants es molesta força ràpid. I quan ho heu de fer a la majoria de pàgines que obriu, és molt incòmode.

Google ja afegeix un pas addicional per al seu motor de cerca. Probablement argumentaran que protegeixen el servei contra els robots.

No obstant això, altres motors de cerca com DuckDuckGo són simpàtics amb l’ús que feu de Tor. Això vol dir que el problema de Google també pot estar relacionat amb la privadesa i la seva capacitat de seguiment.

Com puc començar amb Tor?

Hi ha tres maneres senzilles i accessibles d’iniciar-se amb Tor.

El més popular és, amb diferència, la descàrrega del navegador web. És gratuït, lleuger i la seva interfície s’assembla molt a Firefox.

A més, el programari està disponible per a Windows, Mac, Linux i Android.

Navegador de ceba

Si teniu un telèfon o tauleta Android, podeu utilitzar-lo Orbot. Aquesta eina gratuïta i de codi obert es pot configurar per encaminar totes les connexions a través de Tor.

Amb Orbot, podeu assegurar-vos que les dades que envieu i rebeu siguin molt més privades. Els usuaris avançats poden fins i tot connectar-se a ponts o relés específics.

A diferència del navegador Tor bàsic, Orbot fa que totes les aplicacions d’Internet s’encaminin a través de Tor.

Això vol dir que fins i tot Google Play i Facebook poden enganyar-se per creure que teniu una adreça IP diferent. A més, el xifratge de dades és molt valuós a Google panòptic.

Per últim, però no menys important, podeu descarregar-lo i instal·lar-lo Cues.

És un sistema operatiu la connexió a Internet obliga a utilitzar Tor per defecte. Tails funciona en ordinadors de fins a 10 anys i defensa la privadesa. Un cop instal·lat, també trobareu eines criptogràfiques útils i un conjunt d’aplicacions d’oficina.

Si el navegador Tor té les seves limitacions d’abast, Tails ofereix una privadesa integral. L’únic inconvenient de Tails és la quantitat limitada d’aplicacions disponibles.

Si necessiteu eines professionals específiques, és millor que feu servir Windows o MacOS. Però si el vostre objectiu principal és la privadesa a Internet, llavors Tails és el camí a seguir.

Com puc utilitzar Google amb Tor?

En la majoria dels casos, Google desincentivarà l’ús de proxies (incloses VPN i Tor) amb CAPTCHA.

Per veure els resultats del motor de cerca, haureu de fer una prova de Turing que demostri que sou un usuari humà.

Aquesta és una manera perquè Google mantingui els robots lluny del correu brossa al motor de cerca per influir en la classificació de contingut.

Logotip de Google

A causa del sistema CAPTCHA, haureu de fer clic a les imatges segons les instruccions. Google us demanarà que trobeu tots els cotxes, ponts, passeigs creuats i fanals en imatges aleatòries. El procés no hauria de trigar més de 30 segons i, després d’enviar una resposta correcta, ja estareu a punt.

Si no us agrada fer aquesta prova de Turing, canvieu a DuckDuckGo. DDG no us farà un seguiment, no recopilarà dades i no us penalitzarà per utilitzar Tor.

Si heu d’utilitzar Tor amb una VPN

La combinació de Tor i VPN és la millor manera de protegir la vostra privadesa a Internet.

Mitjançant aquest mètode, cap node d’encaminament de la xarxa Tor no pot veure la vostra adreça IP real.

Això significa que l’atac de retrocés del node de sortida es fa més difícil de realitzar.

Concepte VPN

A més, si l’encaminament Tor deixa de funcionar, encara estareu protegit per la VPN. En rebre una capa de protecció addicional, el nucli de la ceba es torna més segur.

En un publicació al bloc, fins i tot VPN de pes pesat ExpressVPN recomana apilar Tor i VPN.

Al mateix temps, s’explica que només funciona la configuració de VPN mitjançant Tor. Posar un servei VPN a sobre de Tor és més difícil, no té avantatges de privadesa i alenteix la connexió.

Aquest combinat és el millor que pot obtenir un usuari d’internet mitjà per maximitzar la privadesa i la seguretat.

Per incomplir les capes apilades de VPN i Tor, heu d’utilitzar eines molt costoses i sofisticades. La majoria de sistemes de vigilància de dades són impotents i ineficients contra Tor sobre VPN.

Tot i això, els estats nació poden tenir els mitjans per desxifrar la vostra comunicació si cal. Per tant, determineu el vostre model d’amenaça amb precaució i no actueu com l’home invisible.

Què són els serveis intermediaris??

Un servei intermediari és el terme general per a Tor i altres eines similars de privadesa i seguretat.

Els representants consisteixen a utilitzar un altre ordinador per actuar com a intermediari protector. Tapeu el vostre dispositiu d’accés principal i encamineu totes les sol·licituds de comunicació mitjançant un servidor intermediari.

Tot i això, l’ús d’un servidor intermediari només té sentit si el teniu físicament. L’enviament de la vostra adreça IP i dades a un servidor de tercers no és un model fantàstic per a la privadesa i la seguretat.

La majoria dels proxies també són específics de l’aplicació i són més febles amb el xifratge. Per tant, si utilitzeu un servei intern, és millor comprar una subscripció VPN i connectar-vos a Tor.

Conclusió

Esperem que aquesta guia sigui útil per entendre com amagar la vostra adreça IP.

Aquest és un tema en constant evolució. Mantenir-se al dia sobre les últimes tecnologies us ajudarà a mantenir la vostra privadesa. Aquesta guia s’actualitzarà constantment per reflectir aquests canvis.

Taula de comparació

Nom de l’empresa Preu Servidors / Països Velocitat Privadesa
Logotip ExpressVPN 6,65 dòlars 3000/160 El més ràpid Increïble Registra’t
Logotip de PureVPN 2,88 dòlars 2000/140 Mitjana Mitjana Registra’t
Logotip de Surfshark 1,99 USD 1040/61 Ràpid Registra’t
Logotip de NordVPN 3,49 dòlars 5660/59 Ràpid Registra’t

Podeu donar suport al nostre treball comprant una de les VPN anteriors mitjançant el nostre enllaç.

Si teniu cap més pregunta o si l’equip de Billfodl us pot ajudar, envieu-nos un correu electrònic a [email protected], contacteu amb nosaltres.

Puc utilitzar Tor en lloc de VPN?

És clar! De fet, la combinació dels dos crea encara més seguretat i privadesa per a l’usuari. La nostra guia ajuda

He d’utilitzar VPN amb Tor?

Depèn molt de la vostra situació. Si sou periodista que reporta en un país que no té proteccions per a la premsa, és molt recomanable utilitzar-ne totes dues. Si intenteu evitar les restriccions geogràfiques per transmetre pel·lícules, una connexió Tor a través de VPN probablement seria massa lenta.

Utilitza Tor il·legalment?

No, no als Estats Units. De fet, la fundació Tor rep diners del govern dels Estats Units per mantenir-les operatives. Tor és essencial per obtenir informació de règims despòtics de tot el món que intenten controlar Internet al seu país.

Tor és segur per VPN?

Sí, Tor over VPN és completament segur. Hi ha diverses maneres d’aconseguir-ho i totes són segures. Detallem tot sobre Tor a través de VPN, inclosa la manera de configurar-lo a la nostra redacció.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me