Cold Wallet vs Hot Wallet: Quina és la diferència?

cartera calenta cartera freda

Les carteres són programes i dispositius de programari que emmagatzemen les claus públiques i privades de Bitcoins i altres criptomonedes. Hi ha diversos tipus de carteres, però les principals categories en què es poden dividir són les carteres fredes i les carteres calentes. En aquest article, debatrem quins avantatges i desavantatges comporta cada tipus de cartera perquè pugueu escollir quin és el més adequat per a vosaltres i les vostres necessitats.

Carteres calentes

Les carteres calentes són carteres connectades a Internet i que també es presenten en diferents categories.

Carteres d’escriptori són una forma de carteres calentes que s’instal·la al vostre ordinador personal. Els usuaris tenen control sobre les seves claus privades i també tenen l’opció de xifrar la cartera per evitar intents de pirateria.


Llista de visualització ICO

Es considera que les carteres d’escriptori són l’opció més segura com quan es tracta de carteres calentes, però pot ser que no siguin pràctiques per als comerciants que vulguin comprar i vendre criptomonedes ràpidament. Les carteres d’escriptori també tenen més opcions quant a la selecció de criptomonedes que es poden emmagatzemar.

No obstant això, els processos de descàrrega i configuració d’algunes carteres d’escriptori de vegades poden requerir una experiència tècnica que pot resultar difícil per a aquells que són nous a la criptomoneda. Un gran desavantatge per a les carteres d’escriptori és que si es roben o danyen l’accés a la vostra criptomoneda es pot perdre permanentment ja que no s’implementa un sistema de còpia de seguretat adequat.

Carteres mòbils són aplicacions per a telèfons intel·ligents que s’executen en dispositius mòbils. Són el tipus més pràctic de carteres calentes i són ideals per a comerciants que sempre fugen.

Tanmateix, tot i que algunes carteres mòbils tenen opcions de seguretat amb múltiples signatures, no són tan segures i no haurien d’emmagatzemar grans quantitats de criptografia. Algunes de les carteres mòbils no ofereixen als seus usuaris accés a les seves claus privades, cosa que pot ser un problema.

Carteres en línia, o carteres de llocs web, són el tipus de cartera operada a través d’una plataforma en línia, cosa que fa que siguin els més propensos al pirateig. Per això, es recomanen sobretot per a la negociació a curt termini.

L’avantatge és que s’hi pot accedir des de qualsevol dispositiu connectat a Internet i que les transaccions es poden fer de manera ràpida i senzilla. Les carteres en línia són les més segures quan s’utilitzen de forma conjunta amb una cartera segura per a escriptori o fora de línia.

La seguretat de les carteres calentes depèn dels hàbits de seguretat que tinguin els usuaris i dels tercers implicats. Aquestes plataformes són vulnerables als pirates informàtics perquè estan connectades constantment a Internet.

Emmagatzemar petites quantitats de moneda digital en carteres populars està bé, ja que probablement els pirates informàtics no perdran el seu temps i recursos per accedir a petites quantitats de diners. Hi ha hagut molts casos de robatori que implicaven carteres calentes. Segons els informes, Bitcoin ha estat robat per milions de dòlars en intents de pirateria (vegeu l’incident de Mt Gox).

Carteres fredes

Les carteres fredes són el mètode d’emmagatzematge escollit per als hodlers d’una quantitat important de bitcoins. Els tipus de carteres fredes són: carteres de paper i carteres de maquinari.

Carteres de paper són documents en què s’imprimeixen totes les dades necessàries per generar Bitcoins. Són ideals per emmagatzemar a llarg termini, ja que ningú pot piratejar el paper. L’inconvenient és que es poden robar o danyar a causa d’unes condicions d’emmagatzematge incorrectes. L’emmagatzematge de Bitcoins en carteres de paper s’ha de fer amb mesures molt estrictes durant els preparatius d’impressió per assegurar-ho tot.

Blockgeeks

Carteres de maquinari són dispositius físics fora de línia que tenen un aspecte similar a un USB amb una interfície, que es pot connectar a l’ordinador quan vulgueu transferir criptos. Com que no estan connectats a Internet durant la generació de llavors i us permeten mantenir les vostres claus públiques i privades, es consideren l’opció d’emmagatzematge més segura.

Quin tipus de cartera necessito?

Ara que us han introduït els principals tipus de carteres, revisarem els principals aspectes i funcions perquè pugueu prendre una decisió informada i seleccionar la que s’adapti a les vostres necessitats.

Steemit

Si teniu previst negociar sovint, una millor cartera és una millor opció

Si us interessa HODLing quantitats més grans de criptomoneda durant un període de temps més llarg perquè el seu valor augmenti, es recomana una cartera freda, ja que té la seguretat més forta.

Els comerciants que vulguin emmagatzemar més tipus d’altcoins haurien de buscar una cartera que ofereixi compatibilitat per a una selecció més àmplia de criptogràfics..

Heu de buscar una cartera que tingui una interfície amb la qual pugueu interactuar fàcilment. Si sou més expert en tecnologia i podeu gestionar instal·lacions i procediments més complexos, podeu optar per utilitzar-ne un que s’adapti al vostre nivell de coneixement. Seria lent i frustrant tenir una cartera amb funcions que no podeu dominar.

Pregunteu-vos si podeu tenir cura d’una cartera física o si és difícil mantenir-la segura.

Per seguretat, si busqueu les millors mesures de seguretat, una cartera freda seria l’opció ideal.

Conclusió

Amb això, donem per acabat el nostre article sobre carteres fredes i calentes. Esperem que la informació que presentem aquí us sigui d’ajuda per trobar la cartera perfecta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me