Altcoins explicats: descripcions de 4 frases de 30 monedes més populars

altcoins

Actualment existeixen un total de més de 7.000 criptomonedes. Aquests tenen funcions diferents i estan construïts per complir rols específics en portar l’ús de la tecnologia blockchain a aplicacions de la vida real a mesura que els usuaris interactuen amb criptomonedes..

Totes les criptomonedes es classifiquen com a fitxes o monedes. Tot i que les monedes com Bitcoin tenen les seves pròpies cadenes de blocs i s’utilitzen principalment per a pagaments, les fitxes es construeixen en altres cadenes de blocs i s’utilitzen per a diversos propòsits. En aquest article, farem breus descripcions de 30 altcoins seleccionats. Aquests són:

1. Ethereum (ETH)

logotip de ethereum

Ethereum (ETH) és la segona criptomoneda més gran per capitalització de mercat, creada per diverses personalitats criptogràfiques, incloses Vitalik Buterin, Gavin Wood i el fundador de Cardano – Charles Hoskinson. ETH s’utilitza a la cadena de blocs d’Ethereum per interactuar amb contractes intel·ligents i DApps construïts a la xarxa. La xarxa Ethereum admet diverses criptografies conegudes com a criptomonedes ERC20. Fins ara, ETH és un dels altcoins amb millor rendiment.

2. Tether (USDT)


Tether (USDT) és la tercera moneda criptogràfica més gran després de desplaçar XRP. Pertany a una classe d’altcoins coneguda com a stablecoins. Tether ha estat el màxim de la classe durant diversos anys fins fa poc, quan ha començat a perdre el seu domini. S’emet principalment a la capa Omni Layer de la cadena de blocs Bitcoin i està vinculada al dòlar dels Estats Units, cosa que fa que el seu preu sigui relativament estable, d’aquí el nom.

3. Ripple (XRP)

Icona Ripple

XRP és la criptomoneda nativa que s’utilitza a la xarxa de pagament Ripple coneguda com a RippleNet. La xarxa Ripple és un llibre major distribuït i és una de les principals xarxes que faciliten les remeses transfrontereres. XRP és ara la quarta criptomoneda més gran després de Tether. Des de la caiguda de l’alt preu històric del 2017, ha estat lluitant per recuperar-se, però continua sent un dels pitjors resultats.

4. Bitcoin Cash (BCH)

Logotip de Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH) és una criptomoneda que va sortir de Bitcoin durant el hardfork del 2017. Es va crear per servir com a efectiu electrònic peer-to-peer, que els seus defensors creuen que era la idea original darrere de Bitcoin. BCH té tarifes de transacció més petites i processa les transaccions més ràpidament que Bitcoin, però Bitcoin continua sent el més popular de totes les criptomonedes. Igual que Bitcoin, té una oferta màxima de 21 milions de monedes.

5. Moneda Binance (BNB)

Binance Coin (BNB) es va llançar mitjançant una oferta inicial de monedes (ICO) el 2017. Tot i que originalment es va llançar com a criptomoneda ERC20, més tard es va canviar amb BEP2 BNB i ara funciona a la cadena Binance. Hi ha 200 milions de BNB i no s’extreuen perquè Blockchain utilitza el mecanisme de consens de la tolerància a fallades bizantina (BFT). BNB és actualment una de les monedes amb millor rendiment el 2020.

6. Chainlink (LINK)

cadena

Chainlink (LINK) és un dels altcoins que va assolir les deu criptomonedes principals el 2020. És el testimoni natiu de la xarxa descentralitzada Oracle Chainlink. LINK està dissenyat per salvar la bretxa entre els contractes intel·ligents i les dades de la vida real. És una de les monedes altes que els analistes consideren que té un gran potencial com a inversió, tot i que ha caigut recentment.

7. Moneda Crypto.com (CRO)

CRO és un dels nous membres de les deu criptomonedes més importants. Va ser llançat el 2016 per l’intercanvi de criptomonedes – Crypto.com per accelerar la transició global a la criptomoneda. És un dels altcoins amb millor rendiment durant el tercer trimestre del 2020 i l’any, en general, després d’augmentar ràpidament per unir-se als deu primers. L’intercanvi Crypto.com té la seu central a Hong Kong i opera la cadena Crypto.com.

8. Litecoin (LTC)

Litecoin és una de les primeres monedes alt que es van crear després de Bitcoin. Sovint s’ha descrit com la plata de l’or de Bitcoin a causa de tantes similituds que comparteixen. Creat per Charlie Lee, Litecoin tenia la intenció de corregir algunes de les debilitats de Bitcoin, com ara transaccions lentes i taxes elevades. També és molt popular entre els comerciants perquè molts d’ells l’accepten com a pagament.

9. Cardano (ADA)

logotip cardano

Cardano és la desena criptomoneda més gran per capitalització borsària. Fundat el 2017 pel cofundador d’Ethereum, Charles Hoskinson, el projecte Cardano pretén aportar seguretat, transparència i equitat. ADA és el testimoni natiu de la cadena de blocs i ha guanyat certa popularitat fins i tot entre els comerciants. La visió de Hoskinson és convertir ADA en la criptografia número u en el futur mitjançant l’adopció massiva mitjançant casos d’ús reals de la criptomoneda..

10. Moneda USD (USDC)

USDC és una moneda estable que es va llançar el setembre de 2018 com a “diners digitals per a l’era digital”. Igual que Tether (USDT), està vinculada al dòlar nord-americà i cada moneda està recolzada per un dòlar que es conserva en una tresoreria. USDC es va crear com a efectiu digital per a una societat sense efectiu, que el món va convertint gradualment. El consorci darrere de USDC diu que és ideal per al pagament dels comerciants en efectiu digital.

11. EOS (EOS)

EOS és el testimoni natiu de l’EOS Blockchain, que es va llançar al juny del 2018. Actualment té un preu aproximat de 2,66 dòlars i una capitalització de mercat de 2.489.353.150 dòlars. L’objectiu principal d’EOS és aportar escalabilitat a altres cadenes de blocs augmentant el nombre de transaccions per segon. Els mateixos fundadors han establert un objectiu d’1 milió de transaccions per segon per a la cadena de blocs.

12. Tron (TRX)

tron logo png

Tron és el testimoni natiu que s’utilitza a la cadena de blocs Tron, que es centra en la creació i el desplegament de contractes intel·ligents. Fundat per Justin Sun, actual CEO, Tron es va llançar inicialment a la cadena de blocs d’Ethereum abans de migrar a la seva pròpia cadena de blocs el 2018. Actualment, TRX és la 16a criptomoneda més gran per capitalització borsària. Hi ha 100.000 milions de TRX amb més de 70.000 milions en circulació.

13. Monero (XMR)

Monero (XMR)

Monero pertany a una classe de criptomonedes conegudes com a monedes de privadesa. Això es deu principalment a que es poden utilitzar per dur a terme transaccions totalment anònimes a diferència de Bitcoin. L’equip de Monero el va crear amb la privadesa i la protecció dels usuaris com a objectiu principal protegir els usuaris del seguiment. Actualment, XMR ocupa la 15a moneda criptogràfica més gran amb gairebé 18 milions de monedes en circulació.

14. Tezos (XTZ)

Tezos coin png

Tezos és una altra xarxa de blockchain especialitzada en contractes intel·ligents. Tot i que sembli Ethereum, hi ha algunes característiques del disseny de Tezos que el diferencien. L’estructura de governança de la xarxa és tal que els membres de la comunitat voten per implementar qualsevol actualització, cosa que fa que la bifurcació sigui poc probable. Val a dir que Tezos utilitza una mena de prova d’aposta coneguda com a “forn” que és diferent de qualsevol altra cosa.

15. Neo (NEO)

NEO coin png

La cadena de blocs Neo es va crear pensant en una cosa: establir les bases del futur Internet. La moneda NEO és el testimoni natiu que s’utilitza a la cadena de blocs i s’utilitza a l’ecosistema NEO. NEO també anima els desenvolupadors a construir contractes intel·ligents i DApps a la cadena de blocs. Una característica única de la cadena de blocs és l’ecosistema en constant evolució que fa que la seva rellevància sigui intemporal.

16. Lúmens estel·lars (XLM)

logotip de lumens estel·lars png

Stellar és una xarxa oberta que facilita la transferència i l’emmagatzematge de valor. Igual que Ripple, d’on va sortir el seu cofundador Jed McCaleb, fa pagaments transfronterers sense problemes i econòmics. L’objectiu central d’Stellar és utilitzar el seu testimoni natiu, Lumens, per unir les monedes criptogràfiques i fiat per facilitar el moviment de valor entre les dues. L’interessant d’Stellar és la rapidesa i el baix cost de les seves transaccions.

17. NEM (XEM)

Logotip NEM

NEM (New Economic Movement) és un blockchain de doble capa llançat el 2015. A diferència de les criptomonedes minades convencionalment, la moneda nativa (XEM) es “recull” mitjançant un sistema conegut com a prova d’importància (POI). Els titulars de XEM que participen estan determinats pel nombre de monedes que posseeixen, cosa que els dóna “importància”. NEM admet múltiples llibres majors i processa trucades a l’API mitjançant el sistema NEM Smart Asset.

18. VeChain (VET)

logotip de moneda de la cadena

VeChain és una cadena de subministrament impulsada per la tecnologia blockchain. Llançada el 2016, la xarxa té com a objectiu resoldre problemes de cadena de subministrament mitjançant la tecnologia de governança distribuïda i Internet de les coses (IoT). VeChain utilitza dos tokens, VET i VTHO per augmentar l’eficiència, la traçabilitat i la transparència de les cadenes de subministrament. L’ecosistema també redueix els costos associats a aquests processos i dóna més control als usuaris individuals.

19. IOTA (MIOTA)

Icona IOTA

IOTA és un llibre major distribuït igual que Ripple, però encara millor perquè en realitat és un blockchain. Al mateix temps, no és una cadena de blocs convencional que inclou limitacions com ara les tarifes. La tecnologia d’IOTA coneguda com Tangle és un sistema de nodes que confirma les transaccions d’una manera que augmenta la velocitat i evita la congestió. L’objectiu de la xarxa és facilitar les transaccions entre dispositius IoT en el futur.

20. Dash (DASH)

Dash logo png

Dash és una xarxa de cadenes de blocs centrada en els pagaments fundada el 2014 quan es va bifurcar des de Litecoin. La xarxa té nodes incentivats de dos nivells i una governança descentralitzada del projecte (Masternodes). La moneda nativa DASH s’utilitza per facilitar el pagament instantani mitjançant el seu servei InstantSend amb PrivateSend que ofereix una opció per a transaccions privades. DASH ha esdevingut molt popular a països com Veneçuela on la hiperinflació ha afectat les monedes.

21. Ethereum Classic (ETC)

Icona Ethereum-Classic

Ethereum classic és una bifurcació de la cadena de blocs Ethereum original que va sorgir com a resultat del hardfork el 2016. Igual que Ethereum, permet als desenvolupadors construir dapps per funcionar amb tecnologia blockchain, però com Boitcoin, no és propietat de ningú. L’objectiu principal de crear-lo era fer la construcció de dapps el més fàcil i flexible possible. La seva moneda natal ETC és ara el número 33 per capitalització borsària.

22. Zcash (ZEC)

Zcash

Zcash és una criptomoneda descentralitzada centrada en la privadesa llançada el 2016 per Zooko Wilcox-O’Hearn i basada en el protocol Zerocoin. La xarxa permet als usuaris l’opció d’utilitzar transaccions blindades o transparents. En lloc de publicar detalls de les transaccions de Zcash, s’utilitza una prova de coneixement nul anomenada zk-SNARKs per assegurar-se que totes les transaccions són legítimes. La criptomoneda ZEC és actualment la 27a més gran per CoinMarketCap rànquing.

23. Ontologia (ONT)

Ontology és una xarxa de cadenes de blocs que és alhora un llibre major distribuït i un sistema de contractes intel·ligents. Les seves cadenes de blocs públiques es poden personalitzar per adaptar-se a diferents aplicacions de la vida real, ja que es coneix la xarxa com a proveïdor de cadenes de blocs públiques d’alt rendiment. Igual que Dash, la xarxa utilitza tokens dobles, ONT i ONG. La moneda ONT es pot utilitzar per apostar de manera consensuada, mentre que l’ONG és un testimoni d’utilitat utilitzat per als serveis en cadena

24. Binance USD (BUSD)

binance-usd-busd-logo

Binance USD és una stablecoin recolzada en USD llançada el 5 de setembre de 2019 per combinar l’estabilitat del dòlar amb la tecnologia blockchain. Està aprovat i regulat completament pel Departament de Serveis Financers de l’Estat de Nova York (NYDFS). A causa de la seva relativa estabilitat, es pot utilitzar per fer pagaments en línia de béns i serveis. BUSD ocupa el lloc 31 per capitalització borsària a CoinMarketCap.

25. Dogecoin (DOGE)

Dogecoin_Logo

Dogecoin és una forquilla Litecoin creada el 2013 com una divertida criptomoneda amb un enfocament científic menys estricte com es veu a Bitcoin. La moneda va ser creada per Billy Markus i Jackson Palmer sobre la base del popular meme d’Internet “doge”. Un fet divertit sobre Doge és que el multimilionari nord-americà Elon Musk ha fet un tuit repetidament perquè era la seva criptomoneda preferida. També va ser durant unes hores el conseller delegat.

26. Testimoni d’atenció bàsica (BAT)

Token bàsic d’atenció

El testimoni bàsic d’atenció (BAT) és un intercanvi d’anuncis de codi obert descentralitzat basat en la plataforma Ethereum. L’objectiu principal és tornar a posar en mans dels usuaris d’Internet el control de la publicitat. BAT s’utilitza per premiar els usuaris del navegador Brave, centrat en la privadesa. Els usuaris poden optar per utilitzar les seves recompenses per donar propina als creadors de contingut pel seu contingut a Internet.

27. BitTorrent (BTT)

BitTorrent

BitTorrent Token és el protocol descentralitzat més gran del món amb més de 1.000 milions d’usuaris. La companyia va ser adquirida per l’empresa Blockchain Tron el 2019 i ara té a Justin Sun com a director general. El protocol BitTorrent utilitza el seu token TRC-20 BTT per tokenitzar el protocol de descentralització de fitxers compartits. Tron i BitTorrent treballen junts per aconseguir una Internet descentralitzada sense barreres per compartir contingut.

28. 0x (ZRX)

0x-zrx-logo

0x és un protocol que proporciona liquiditat per a l’intercanvi de tokens de peer-to-peer a la xarxa Ethereum. També ofereix infraestructures per a la construcció de contractes intel·ligents, coneguts per Ethereum. El testimoni ZRX permet als usuaris 0x participar en les decisions clau d’actualització de la xarxa mitjançant la votació. Els titulars també poden apostar pels grups de participació del seu fabricant de mercats ZRX per obtenir recompenses en ETH.

29. Zilliqa (ZIL)

Ziliqa va ser dissenyat per aconseguir l’escalabilitat de les xarxes de criptomonedes. Això s’aconsegueix mitjançant un procés anomenat sharding en què les transaccions es divideixen en bits més petits perquè els miners processin fàcilment. Això augmenta el nombre de transaccions que es poden processar alhora. L’equip de Zilliqa projecta que la velocitat de les transaccions pot escalar fins a 1000 vegades la d’Ethereum mitjançant aquest mètode.

30. Augur (REP)

logo-augur-rep

Augur s’utilitza en mercats de predicció d’un protocol propietat i operat pels titulars del testimoni de reputació basat en Ethereum. Els titulars del testimoni REP el poden utilitzar per apostar pels resultats de diferents coses comprant accions que donin suport o rebutgin determinats resultats. Les recompenses es donen en funció del resultat de l’aposta mitjançant un programari just, transparent i descentralitzat. REP és actualment la 69a criptomoneda més gran.

Conclusió

Si sou un nouvingut al món de les criptomonedes i no esteu familiaritzat amb aquests monedes alternatius, ara ho sabreu millor. A més, potser porteu algun temps existint, però no heu explorat massa, aquest article té prou informació per començar i si n’heu vist alguna que us interessi, es pot fer més investigació per familiaritzar-se amb ells.

Imatge destacada: forex.academy

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me