Què és BitPay?

BitPay és un processador de pagaments que permet a les empreses / comerciants acceptar pagaments en bitcoin, dirigint els fons directament al seu compte bancari. La companyia es va fundar el 2011 i la seva oficina principal es troba a Atlanta, Geòrgia.

Els serveis de BitPay estan disponibles a 38 països i accepta un gran nombre de monedes fiduciàries, inclosos dòlars nord-americans, euros i CAD. Es considera el servei de pagament més gran que permet als comerciants acceptar bitcoins pels seus productes i serveis.

BitPay Card i Wallet

La cartera BitPay s’utilitza per emmagatzemar Bitcoin i és capaç d’acceptar fins a 12 dispositius diferents. La cartera gestiona totes les transaccions i incorpora funcions addicionals, com ara el suport del protocol de pagament per a adreces desconegudes.

La targeta BitPay funciona de manera similar a la cartera, té una funció d’emmagatzematge, però és més

com una targeta Visa bancària. Aquestes targetes només estan disponibles per a clients dels EUA.

La cartera i la targeta permeten als comerciants comprar, vendre i gastar Bitcoins fàcilment, ja que tots els comerciants i caixers automàtics de Visa accepten aquestes targetes.

La targeta Visa BitPay pot convertir Bitcoins en dòlars i viceversa. Els fons fiduciaris es dipositen en una targeta Visa BitPay mitjançant la cartera.

Com utilitzar-lo

La inscripció implica crear un compte de targeta o un compte d’empresa. El primer compte és per a usuaris individuals, mentre que el segon és per a empreses que volen gestionar els pagaments de Bitcoin. Un cop hàgiu seleccionat l’opció del compte, feu clic a Registra’t per als passos següents.

A continuació, haurà d’emplenar un formulari amb el correu electrònic, el nom, el nom de l’organització (per als comptes d’empresa) i la informació del compte. Un cop processada la sol·licitud del vostre compte, se us proporcionarà una cartera o una targeta Visa BitPay.

És segur BitPay?

BitPay es considera en gran part un processador de pagaments segur. Proporciona un mètode convenient i complet que els propietaris de Bitcoin els poden utilitzar per a pagaments diaris. L’experiència d’utilitzar el servei té ressenyes positives i negatives.

Un usuari va declarar que el servei era ràpid per processar els seus pagaments i que no estava obligat a pagar càrrecs per l’ús de caixers automàtics.

No obstant això, hi ha hagut alguns problemes informats. Al novembre de 2018, BitPay va enviar una advertència als seus usuaris sobre un codi infectat que roba les claus de cartera privada dels usuaris de l’aplicació Copay (la seva cartera de codi obert). Un pirata informàtic va crear una porta posterior implementant un programari maliciós en una biblioteca de codi obert de Copay. Es va aconsellar als usuaris que tinguessin l’aplicació Copay per a les versions 5.0.2 a 5.1.0 d’Android i iOS que no obrin l’aplicació de nou, que actualitzin les seves carteres i que reubiquin els seus fons a les carteres de la versió 5.2.0. Segons la companyia, el codi maliciós no va afectar les carteres BitPay.

BitPay va perdre el 2014 més de 1,8 milions de dòlars en bitcoins a causa d’una estafa de pesca amb el seu director financer principal. Però aquest incident no es va produir a causa de sistemes de seguretat deficients o d’una estafa massiva per part de BitPay, principalment es va deure a un error humà.

Pros i contres

BitPay permet als venedors i comerciants en línia acceptar bitcoins pels seus productes i serveis. Inclou velocitats de transacció ràpides i una configuració senzilla que atén els pagaments en línia. Les comissions de processament de targetes de crèdit solen ser del 3% per transacció, mentre que BitPay cobra una tarifa plana de l’1%.

La plataforma permet a persones de tot el món rebre qualsevol quantitat mitjançant l’ordinador o el telèfon intel·ligent. Les empreses poden beneficiar-se d’una xarxa de pagaments sense fronteres i dels millors tipus de canvi d’ofertes.

L’API criptogràficament segura del programari permet una fàcil integració a qualsevol sistema existent. A més, els usuaris tenen una àmplia gamma d’opcions personalitzables per a la seva seguretat i rapidesa de confirmació. Els comptes de comerciant poden habilitar un sistema d’autenticació de dos factors amb Google Authenticator.

Es pot optar per rebre pagaments en vuit monedes fiduciàries o bitcoin, o bé una combinació d’aquestes. BitPay ofereix suport en 40 idiomes, cosa que permet a les empreses arribar a una base de clients internacionals.

Els clients s’eviten del frau de retrocessió i del robatori d’identitat, ja que el servei es basa en Bitcoin. Altres aspectes positius del servei són la seva interfície elegant i la seva fàcil configuració.

No obstant això, hi ha diverses ressenyes negatives de BitPay disponibles en línia, algunes d’elles acusant-lo de ser una estafa. Les principals desavantatges semblen ser les retencions de fons i els seus intricats processos de pagament i devolució.

També sembla que amb el pas del temps l’empresa s’ha tornat més restrictiva pel que fa als negocis que accepta.

BitPay ha rebut queixes freqüents pel que fa al seu servei d’atenció al client, que s’ha informat que és pobre i que sovint no és útil. Un usuari va informar que no va rebre resposta als seus correus electrònics.

Preus

El servei canvia i actualitza amb freqüència el seu model de preus. Actualment, l’empresa cobra una comissió de l’1% per transacció que pot ser més elevada per a indústries d’alt risc. La tarifa aplicada és la mateixa per als 240 països compatibles.

BitPay ha rebut crítiques tant positives com negatives. Es va informar que hi ha alguns problemes a l’aplicació i al portal en línia i que BitPay no envia els fons al seu destí. Aquests fons també s’han conservat durant llargs períodes de temps, fins i tot setmanes.

La companyia suposadament ha bloquejat transaccions vàlides amb algunes carteres sense cap motiu, cosa que ha provocat que els usuaris perdin els seus diners. Aparentment, això es deu a la seva política que diu “Ens reservem el dret de tancar el vostre compte”.

Veredicte

BitPay pot haver tingut els seus alts i baixos, però en general és un servei de processament de Bitcoin de gran confiança i utilitzat.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment