Revisió de Bitfinex

Bitfinex és un nom ben conegut a la comunitat de criptografia, però, ja que ha tingut una bona part de controvèrsia, encara és segur utilitzar aquest intercanvi? En la nostra revisió, l’ajudarem a entendre com funciona aquest intercanvi de criptomonedes, analitzant les seves característiques, seguretat, avantatges i inconvenients.

L’intercanvi és conegut per oferir diversos parells de negociació i donar suport als actius digitals més populars. En aquesta revisió de Bitfinex, també compartirem amb vosaltres quins són els avantatges d’utilitzar aquesta plataforma. L’article farà una visió general dels serveis que proporciona aquest intercanvi criptogràfic.

Revisió de Bitfinex: Visió general de l’Exchange

Bitfinex va ser establert a les Illes Verges Britàniques, el 2012, per Raphael Nicolle, un francès que també formava part d’iFinex.inc. Es basa a Hong Kong i va començar per primera vegada com una plataforma de préstec de marge P2P només per a Bitcoin.

En aquell moment, només hi havia uns quants intercanvis de criptomonedes i la indústria començava a avançar. Per tant, Bitfinex va jugar un paper important per ajudar les criptomonedes a arribar a nous usuaris. Aquesta decisió va permetre a Bitfinex convertir-se en una de les plataformes més grans i reconegudes per rastrejar criptomonedes al món.

Bitfinex també està relacionat amb Tether (USDT), la stablecoin més gran del món. Aquest actiu digital permet als usuaris protegir-se de la volatilitat del mercat dels criptos tradicionals. Tether té un valor d’1 dòlar i l’empresa que hi ha darrere de l’intercanvi afirma que està avalada per diferents actius.

L’intercanvi va revelar el 2018 que es traslladarà a Suïssa.

La plataforma també gestiona ETHfinex, un intercanvi anàleg que admet el comerç de tokens ERC-20.

Es va informar que Bitfinex es va construir a la part superior d’un antic intercanvi anomenat Bitcoinica, que es va llançar un any abans de Bitfinex. Bitcoinica va tenir molts problemes, ja que va ser piratejat dues vegades en poques setmanes i va perdre 61.000 BTC, que valdrien 600.000.000 milions de dòlars avui.

Bitfinex és un dels intercanvis més líquids del mercat, que sol tenir volums elevats i diferències baixes (la diferència entre els millors preus de compra i venda).

Ara continuarem la nostra revisió examinant totes les funcions proporcionades per Bitfinex.

Monedes i països disponibles admesos

Una de les principals característiques de Bitfinex és el fet que té un gran nombre de parells comercials. Això és molt útil per a persones i entusiastes que vulguin tenir una cartera de criptografia diversificada. A més, això va ser molt útil per als comerciants i inversors que van gaudir del boom de l’oferta inicial de monedes (ICO).

L’intercanvi admet més de 200 criptomonedes, és a dir, això

els comerciants poden operar amb les millors monedes, com Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ethereum Classic (ETC), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Ripple (XRP), TRON ( TRX), Zcash (ZEC), NEO (NEO), Monero (XMR), a més de monedes més exòtiques, com Augur (REP), Bitcoin Gold (BTG), Golem (GNT), Qtum (QTUM), Status ( SNT), Bytom (BTM), Verge (XVG), Storj (STORJ), token bàsic d’atenció (BAT), 0x Project (ZRX), FunFair (FUN) i Tezos (XTZ).

També s’admeten quatre monedes fiduciàries: USD, EUR, GBP i JPY.

La majoria de països del món poden accedir a la plataforma, tret de:

• Bangladesh;

• Bolívia;

• Equador;

• Kirguizistan;

• Estats Units d’Amèrica;

Compatibilitats de Bitfinex

La interfície web de Bitfinex es pot utilitzar a la majoria de sistemes operatius principals de PC i tauletes, inclosos Windows i Mac, així com en dispositius mòbils que funcionen amb Android i iOS..

Interfície d’usuari i experiència

Bitfinex va desenvolupar la seva interfície per a comerciants experimentats, amb opcions i gràfics de negociació avançats. Per això, la seva plataforma pot semblar confusa per als comerciants novells, de manera que només recomanem als comerciants experts que facin servir aquest intercanvi.

L’usuari pot personalitzar la GUI per adaptar-se a les seves necessitats comercials, tenint diversos tipus de comandes. També s’inclouen funcions avançades de gràfics i accés a l’API.

Revisió de Bitfinex

Aplicació mòbil

Bitfinex també va desenvolupar una aplicació mòbil que es pot descarregar i instal·lar tant en dispositius iOS com en Android. Les dues aplicacions tenen una puntuació positiva a les seves respectives botigues d’aplicacions i sembla que la companyia els proporciona constantment noves actualitzacions.

Opcions de negociació

Els usuaris tenen diversos tipus de negociació, inclosos:

• De venda lliure (OTC);

• Ordre límit;

• Ordre de mercat;

• Stop Order;

• Ordre Stop-Limit;

• Ordre de parada final;

• Ordre d’omplir o matar (FOK);

• Ordre immediat o cancel·lat (COI);

• Comandes a escala;

• Ordre “Reduir només”;

• Opció de comanda per a un altre (OCO);

• Opció de comanda oculta;

• Opció de comanda per límit de publicació només.

En curt de Bitfinex

Els usuaris de la borsa també poden reduir les seves posicions, apostant per futurs moviments de preus de criptografia.

Negociació de marges

El comerç de marges també està disponible, oferint un apalancament de 3,3 vegades a través de la plataforma de finançament de marges P2P (Peer to Peer) del lloc. L’import, la durada i l’interès de les condicions de préstec poden ser definides per l’usuari o mitjançant Bitfinex.

El comerç de marges és específicament útil per als comerciants que vulguin augmentar els seus beneficis. Tot i que això és altament arriscat, pot ser molt rendible per als experts en comerç que coneguin cap a on va el mercat. Quan s’utilitza el marge per operar amb criptomonedes, els usuaris també han d’utilitzar ordres de límit límit per reduir la seva exposició.

A més dels serveis esmentats, els usuaris també poden prestar les seves monedes virtuals. Això proporcionarà als operadors de marge alguns fons a canvi d’un petit interès. Els prestadors poden oferir els seus fons durant el període que desitgin i pel tipus d’interès que desitgin. Aquesta pot ser una molt bona manera d’obtenir ingressos addicionals amb fons emmagatzemats a la plataforma.

Val a dir que, en aquesta revisió de Bitfinex, l’intercanvi ha creat un mercat de venda lliure (OTC). Aquesta és una gran solució per als comerciants que vulguin gestionar grans operacions. D’aquesta manera es reduirien les comandes massives a l’intercanvi al comptat, cosa que podria afectar negativament la volatilitat.

Totes les operacions realitzades a través del mercat OTC proporcionarien accés a una liquiditat més gran. Aquesta és una característica disponible per als comerciants de Binance.

Com obtenir un compte Bitfinex

Per registrar-vos al lloc web, heu de seguir uns quants passos:

 1. Aneu al lloc i feu clic al botó “REGISTRA’t” a la part superior dreta de la pàgina;
 2. Introduïu el vostre nom d’usuari, contrasenya, zona horària, adreça de correu electrònic i accepteu els termes per continuar;
 3. Feu clic al botó “Obre el compte” després de completar el captcha i acceptar els termes;
 4. Espereu la confirmació de l’equip de Bitfinex;
 5. Feu clic a l’enllaç “Confirma l’adreça de correu electrònic”.

Com utilitzar Bitfinex Exchange

Dipòsit de criptografia

1. Inicieu sessió al vostre compte de Bitfinex;

2. Feu clic a l’enllaç “Diposa” a la part superior dreta;

3. Seleccioneu la vostra criptografia i accepteu els termes de la tarifa;

4. Seleccioneu qualsevol de les carteres (canvi / marge / finançament) segons el vostre compte;

5. Feu clic a “Feu clic per generar adreça;”

6. Feu clic a “Copia al porta-retalls” i enganxeu aquesta adreça a la cartera des d’on transferireu els vostres fons;

7. Per tal de dipositar monedes fiduciàries, verifiqueu el vostre compte enviant els documents necessaris.

Com fer compres

1. Al vostre compte, feu clic a “Comerç” a la part superior esquerra;

2. Seleccioneu el parell amb què vulgueu canviar;

3. Aneu al “FORMULARI DE COMANDA” i seleccioneu la pestanya “Intercanvi”;

4. Seleccioneu el vostre tipus de comanda (per exemple, Market) l’import que voleu comprar;

5. Feu clic al botó “Exchange Exchange” per fer la comanda.

Retirada de fons

1. Feu clic a l’enllaç “Retirada” a la part superior dreta;

2. Seleccioneu la criptografia que vulgueu retirar;

3. Introduïu l’adreça de la cartera que vulgueu enviar els vostres fons, l’import de la retirada i seleccioneu la cartera (intercanvi / comerç / finançament) de la qual retirareu els fons;

4. Feu clic al botó “Sol·licita la retirada”.

Requisits de verificació

Per a l’operació de criptografia a Bitfinex no cal que feu la verificació; només heu de confirmar la vostra adreça de correu electrònic. Però per a operacions fiduciàries, haureu de presentar els documents d’identitat KYC (Know Your Customer) (passaport, permís de conduir, etc.).

El procés de verificació pot trigar fins a 6 o 8 setmanes.

Comissions d’intercanvi Bitfinex

El sistema de tarifes de Bitfinex es basa en una estructura de fabricant, que s’aplica al volum de negociació d’un període de 30 dies.

Execució de la comanda:

Execució de l'ordre Bitfinex

Execució de l’ordre de derivats:

Execució d’ordres de derivats

Comissions de dipòsit

 • Dipòsit Fiat: quota del 0,1%;
 • Dipòsit de criptomonedes: gratuït per a dipòsits superiors a 1.000 dòlars. Les taxes nominals (inferiors a 1 dòlar) s’apliquen d’una altra manera;
 • Dipòsit de Tether (USDT): gratuït per a dipòsits superiors a 1.000 $ equivalents. 20 USDT en cas contrari.

Comissions de retirada

 • Retirada de Fiat mitjançant transferència bancària: 0,1%;
 • Retirada de Fiat mitjançant transferència bancària express: 1%;
 • Retirada de Fiat mitjançant transferència bancària d’alta freqüència / volum: 3%;
 • Retirada de criptomonedes: depèn de la criptografia, generalment inferior a 1 $ equivalent;
 • Retirada de criptomoneda Tether (USDT): 20 USDT.

Comissions de comerç de marge

 • Càrrec per les comissions cobrades pels proveïdors de comerç de marge: 15%;
 • Càrrec per les comissions cobrades pels proveïdors de comerç de marge quan s’obri amb una oferta oculta: comissió del 18%;
 • Càrrec del finançament que es presta i es retorna sense utilitzar-lo en una posició de marge: fins a 1 dia d’interès complet.

Mètodes de Pagament

Els usuaris de Bitfinex tenen dos mètodes de pagament disponibles: transferència bancària i criptografia.

Mitjançant transferències bancàries, els usuaris poden dipositar les següents monedes fiduciàries: EUR, JPY, GBP i USD. No s’admeten pagaments amb targeta de crèdit / dèbit.

Temps de transacció

Els dipòsits de Bitcoin poden trigar fins a 30 minuts o més en funció del trànsit de la xarxa.

Límits de transferència

Els dipòsits Fiat no tenen límits mínims ni màxims. En fer retirades de fiat, hi ha un límit d’import mínim de 200 dòlars i un límit de tarifes de 20 dòlars EUA. No hi ha límits comercials disponibles a Bitfinex.

Funcions de seguretat

Bitfinex s’ha vist embolicat en una gran quantitat de pirates i controvèrsies que fan qüestionables les seves implementacions de seguretat.

Exchange va utilitzar el codi greument defectuós de Bitcoinica per basar-se en la seva plataforma. Com hem esmentat al començament de la nostra revisió de Bitfinex, abans del seu tancament, Bitcoinica va patir múltiples pirates informàtics.

Això pot explicar per què, el 2015, el lloc web va patir un hack de 1500 BTC. Però l’any següent, a l’agost del 2016, va perdre, encara més, 100.000 BTC, en un altre incident de pirateria, una quantitat estimada en uns 1.000 milions de dòlars segons els estàndards actuals.

Es van produir més problemes, ja que l’intercanvi era incapaç de gestionar les pèrdues sense fer patir els seus clients. Per tal de cobrir les pèrdues, la plataforma va treure el 36% del saldo dels seus usuaris, inclosos els que no es van veure afectats per l’atac. Bitfinex va donar als clients a canvi d’un testimoni de quota d’ingressos anomenat BFX. Els intercanvis forçats van ser forçats i molts usuaris no estaven contents amb la situació, molts afirmaven que la plataforma falsificava tot el calvari per aconseguir els seus diners..

Es va al·legar que un any després, tots els clients rebien una indemnització completa si mantenien les seves fitxes BFX.

Després d’això, Bitfinex va tenir problemes amb els seus socis bancaris, Wells Fargo i un banc taiwanès, ja que tots dos van deixar de tenir relacions amb l’intercanvi el 2017, que amb el pas del temps es va convertir en una de les notícies criptogràfiques més grans del 2019. No es pot aconseguir una normalitat relació bancària, l’intercanvi va dipositar 1.000 milions de dòlars a un processador de pagaments panameny anomenat Crypto Capital Corp. Es va al·legar que el 2018 Bitfinex sabia o sospitava que Crypto Capital s’havia escapat dels diners, però mai no va informar els inversors de la seva pèrdua.

L’abril de 2019, la fiscal general de Nova York, Letitia James, va acusar Bitfinex d’utilitzar diners de les reserves de Tether per cobrir una pèrdua de 850 milions de dòlars.

El canvi ja no va acceptar dòlars nord-americans i clients nord-americans a causa de problemes bancaris.

Bitfinex afirma que el 99,5% dels fons dels clients s’emmagatzemen en una cartera freda que utilitza una funció de múltiples signatures en què les claus es distribueixen geogràficament en diversos llocs segurs.

Els comptes dels usuaris tenen 2FA i U2F, així com xifratge de correu electrònic PGP. Els comptes també es supervisen i han implementat funcions de verificació avançades, com ara:

• anàlisi de les dades d’inici de sessió guardades;

• sistema que descobreix els canvis d’adreça IP i evita el segrest de sessions;

• notificacions per correu electrònic amb un enllaç per congelar instantàniament el vostre compte en cas d’activitat sospitosa del compte;

• Supervisió d’adreces IP.

Atenció al client

Es pot contactar amb l’equip d’assistència de Bitfinex les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, mitjançant un sistema de venda de bitllets. Per accedir-hi, desplaceu-vos cap avall i aneu a la secció “Assistència”. Els bitllets es responen en un termini de 12 hores, però alguns han informat que de vegades triguen més a respondre. No hi ha cap número de telèfon ni de xat en directe.

El lloc també inclou una base de coneixement que cobreix gairebé temes relacionats amb les funcions del compte i el comerç.

Reputació d’intercanvi Bitfinex

L’espai criptogràfic està ple d’especulacions sobre la participació de Bitfinex i Tether en la manipulació de preus. Hi ha hagut molts usuaris que han assenyalat una correlació entre les dues entitats i les fluctuacions de preus de bitcoin, bombes i abocaments, així com volums falsos.

El 24 d’abril de 2018, l’oficina del fiscal general de Nova York va acusar el canvi de cobrir pèrdues de 850 milions de dòlars:

“La nostra investigació ha determinat que els operadors de la plataforma comercial” Bitfinex “, que també controlen la moneda virtual” tether “, s’han compromès a ocultar l’aparent pèrdua de 850 milions de dòlars de fons corporatius i de clients combinats”.

L’empresa va negar aquestes acusacions, però ara els usuaris desconfien de la fiabilitat de l’intercanvi.

Molts llocs o persones han publicat la seva pròpia ressenya detallant les seves experiències amb Bitfinex. L’opinió general està dividida, de manera que no podem determinar si l’intercanvi és realment dolent o bo.

Revisió de Bitfinex: veredicte

Bitfinex és un intercanvi per a comerciants avançats, amb una gran varietat d’opcions de criptografia i tarifes relativament baixes, però cal tenir en compte els seus problemes de seguretat passats i les seves controvèrsies al voltant abans de continuar amb aquest intercanvi. Esperem que la nostra revisió de Bitfinex us ajudi a decidir si és un intercanvi adequat per a vosaltres.

Revisió d’intercanvi Bitfinex: avantatges i inconvenients

Pros:

 • Tarifes baixes;
 • Opcions de negociació avançades;
 • Molts tipus de comandes;
 • Àmplia selecció de criptografia.

Contres:

 • Problemes de transparència;
 • Problemes de seguretat;
 • Connexions controvertides;
 • Nombre limitat d’opcions de pagament fiat.

Imatge destacada: bitstat.top

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment