Per a qualsevol inversor nou, el bitcoin pot ser més que intimidatori com a domini d’inversió. N’hi ha prou de revisar les notícies i deixar-se consternar per la infinitat de frases estranyes i titulars que criden l’atenció, que suggereixen que s’estan realitzant canvis tectònics, ja siguin positius o negatius i, de vegades, fins i tot una barreja de les dues.

Per aquest motiu, molts inversors no comprenen plenament el risc que assumeixen i el que podrien significar determinats esdeveniments per a la seva cartera emergent. Procés de forquilla BTC 2017 que va tenir lloc a principis d’agost n’és un exemple perfecte. Aquesta empresa va ser definitivament un misteri complet per a molts inversors tradicionals que treballaven en finances que van intentar, sense èxit, trobar una analogia amb la qual estaven familiaritzats..

Com a esdeveniment només digital a l’àmbit de la criptomoneda, els seus efectes i impactes no són fàcilment comprensibles per a molts inversors, a part de ser una força rellevant pel preu del BTC. Per obtenir una millor comprensió del procés de bifurcació i el seu impacte, aquí teniu una visió general de l’esdeveniment, el procés que va seguir i què significa tot això per a aquells que simplement volen guanyar diners invertint a la xarxa bitcoin..

Un esdeveniment basat en programari

La forma més senzilla de percebre el bitcoin és veure-ho, com qualsevol altra moneda digital, com un programari. En la mateixa configuració, una bifurcació és un canvi en el programari que afecta els usuaris finals. Aquí, amb un actiu com BTC, la xarxa que opera només necessita un parell de claus de contrasenya perquè funcioni. Aquests es ressenten de la possibilitat d’accedir a una xarxa i, aleshores, funcionant com a llibre P2P distribuït, fa un seguiment de qui és propietari de quant i a qui..

Però, si es modifiquen les claus del seu programari, el mateix afecta la xarxa que les executa de manera dramàtica. També pot canviar el valor de les reclamacions dels usuaris d’una manera dramàtica: el programari és el que defineix un actiu i, amb ell, el preu que els inversors estan disposats a pagar per això.


Forquilles anteriors

Hi ha molts tipus diferents de forquilles i la majoria són bàsicament senzilles en el seu disseny. Una bifurcació dura fa, però, que qualsevol transacció processada per la nova modificació del programari sigui completament incompatible amb la versió anterior. Una forquilla suau inclou una característica de compatibilitat amb versions anteriors.

A principis d’agost, Bitcoin va passar per un procés de forquillatge dur que va tenir un gran perfil des del punt de vista del públic en general i dels mitjans de comunicació. Aquest canvi particular de programari va crear una divisió a la xarxa i va començar una nova versió de la xarxa anomenada bitcoin cash.

La relliscada es va produir després d’anys de desacords entre camps oposats dins de la comunitat bitcoin. El desacord es va relacionar amb l’actualització de l’escala en què el camp de caixa bitcoin no va confiar i va donar suport. Això va conduir a una cadena de blocs bitcoin competitiva i també incompatible i a la cadena de blocs d’efectiu bitcoin, tant en termes de tecnologia com d’actius..

Aquest esdeveniment es va considerar àmpliament com un gran problema pel preu de BTC, i molts analistes van afirmar que tot plegat baixaria el preu. Tanmateix, no es va produir res d’aquest tipus.

Un fort oscil·lació cap amunt

L’1 d’agost, just abans que es produís la dura forquilla, el preu del BTC era de 2.759 dòlars. Aproximadament una setmana després de produir-se la divisió, el BTC cotitzava al seu preu alt de tots els temps de més de 4.000 dòlars. Recentment, el preu va arribar a prop de 4.500 dòlars, per primera vegada des que la xarxa va entrar en funcionament.

Això podria semblar estrany, però algunes van proposar teories segons les quals el debat a escala reduït va proporcionar un gran punt de resistència i, ara que es va resoldre, els resultats van conduir a un repunt dels preus. Al mateix temps, l’efectiu bitcoin ha assolit un preu d’uns 280 dòlars, que oscil·la regularment entre els 250 i els 300 dòlars..

Per a les dues criptomonedes, la forquilla no va comportar problemes desastrosos. En canvi, sembla que va portar BTC i BCC en aigües estables amb un potencial de creixement substancial.

Una història coneguda

Alguns argumenten que aquesta situació no és tan única i que la idea d’un vent contrari i del seu vent contrari és coneguda per qualsevol persona activa en algun tipus de procés d’inversió. Un vent de cua presenta un moment positiu per a una inversió: efectes d’halo produïts per alguna tendència latent o notícies favorables. Un vent en contra és exactament el contrari: una pressió que s’estén sobre el preu com a factor de risc o alguna altra tendència negativa (o almenys una tendència que es percep negativa).

Es parla detalladament dels vents frontals quan entra en joc una certa tendència o risc negatiu per a una empresa específica. Però, quan disminueixen els vents frontals, el preu de l’empresa comença a augmentar i aquest és el flux i reflux que es veu regularment al mercat de valors tradicional.

Per exemple, una empresa que resol un cas legal contra ella o accepta pagar una determinada multa per aturar una regulació es troba al final del cicle de vent en contra. Un cop acabat això, la companyia sol veure un augment del preu perquè els mercats eviten la incertesa. Quan es resol un problema, la majoria dels mercats veuen això com una oportunitat per comprar.

En aquest cas de BTC, els analistes mostren una tendència a veure la forquilla dura com un vent en contra, que comportava un nivell de perill per a la criptomoneda. Un cop ha passat, va començar la fase del vent de cua per a les dues monedes digitals, cosa que va provocar l’actual augment dels preus.

Una nova tendència emergent

El valor de BTC ha augmentat en valor des de la creació de BCC. Si aquesta configuració pot continuar, hi ha un clar potencial per a futurs esdeveniments de forking (que sens dubte arribaran) com a nova possibilitat d’augmentar el valor d’una criptomoneda. Aleshores es podria utilitzar el mateix apostes en línia, contractació de béns i serveis i molt més, igual que les monedes digitals actuals.

En aquest cas, el bifurcació es podria considerar com un esdeveniment de vent de cua per a una moneda digital. Aquest sentiment podria permetre als comerciants i inversors sortir de procediments de bifurcació amb més actius que cotitzen a un preu més alt. No cal subratllar el benefici que tindria per a tots els inclosos.

Font: CoinDesk

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment