El moment més important de la història de la cadena de blocs de bitcoin va començar a principis d’avui, l’1 d’agost de 2017, amb el procés de bifurcació que va iniciar la transformació d’una xarxa única en dues criptomonedes diferents. Després d’anys d’intentar trobar un punt comú, un segment de la comunitat de miners i desenvolupadors es separarà de la xarxa BTC P2P i començarà la seva única alternativa anomenada bitcoin cash.

A hores d’ara, la nova moneda digital no s’ha creat, però el procés que dividirà la xarxa està en marxa. A causa d’això, molts ulls segueixen la reacció del mercat, així com l’impacte tècnic que això tindrà, especialment relacionat amb aquelles monedes que, almenys en teoria, coexistiran a les dues xarxes en algun moment..

A continuació es mostra un desglossament dels fets més importants sobre el procés i quin efecte durador pot tenir no només en aquesta moneda digital en particular, sinó en tot l’ecosistema de desenvolupament de criptomonedes de blockchain..

El procediment de bifurcació

La divisió real va començar quan un grup de miners que donaven suport a efectiu de bitcoins van començar a operar diferents programes a les seves plataformes mineres a partir de l’1 d’agost. El mateix programari està a punt de crear una moneda digital competidora que es va anomenar anteriorment bitcoin cash.

La raó d’això rau en el problema molt antic i molt dolorós de la comunitat bitcoin: la mida del bloc de dades individual que utilitza la xarxa. A mesura que la quantitat de transaccions continuava creixent, el problema d’utilitzar 1 MB de dades a mesura que la mida del bloc va començar a frenar els mateixos procediments, cosa que va provocar un temps d’espera més llarg entre la transacció que es va fer i la cadena de bloqueig la va verificar..

Ara, Bitcoin Cash té previst fer front al problema augmentant la mida del bloc de transaccions de forma significativa mentre elimina altres actualitzacions de capacitat. Això és vist pels partidaris de l’efectiu de Bitcoin com una alternativa clarament superior a tots els esforços actuals d’escala. La resta de la xarxa va situar el seu suport darrere de l’adaptació SegWit2x de la xarxa actual.

La divisió en curs

Tot i que els camps han estat clarament definits i que la multitud que impulsa la nova moneda digital té un camí cap endavant, la divisió encara no s’acosta a la seva finalització. Mentre que la divergència va començar cap a les 12 h. UTC, l’efectiu de Bitcoin ha de processar un bloc superior a 1 MB perquè es segelli la divisió.

Fins ara, no s’ha produït el mateix, però només és qüestió de temps: la majoria d’experts coincideixen en que trigaran hores, no dies, a arribar al mateix moment. Al mateix temps, la cadena de blocs bitcoin original continua funcionant sense problemes.

Tècnicament, si no es troba el nou bloc més gran, la iniciativa de diners en efectiu bitcoin es podria aturar abans de poder continuar. Tanmateix, aquesta alternativa no és tan clara, fins i tot per a aquells que han seguit amb detall el debat sobre la bifurcació. La notícia més recent suggereix que Bitcoin Cash va aconseguir extraure el seu primer bloc, fent oficial la divisió, però la confirmació del mateix esdeveniment trigarà una mica més.

Reacció del mercat a la bifurcació

El preu de Bitcoin ha arribat a 2.925 dòlars avui, aparentment, sense el mateix procés de bifurcació. El preu va caure durant el dia durant un 5% aproximadament i la inestabilitat continuarà fins ben entrat el 2 d’agost i més enllà, en funció de l’èxit (o fracàs) de l’efectiu de Bitcoin.

Un gran avantatge que comporta l’esdeveniment és el fet que els comerciants han tingut temps suficient per preparar-se per a aquest moment. Com solen comerciar milions amb bitcoin, aposteu en línia als casinos de BTC i feu moltes coses més similars, el volum de transaccions augmenta constantment. Però, al mateix temps, el mateix volum actua com a barrera de seguretat per a qualsevol canvi realment important del preu i els comerciants en són ben conscients..

A hores d’ara, l’efectiu de Bitcoin, conegut per BCC o BCH, cotitza a uns 380 dòlars i el preu segur que no es mantindrà en aquest rang durant molt de temps. En canvi, es pot esperar una pujada o baixada ràpida abans que s’aconsegueixi el primer preu relativament estable abans de finals d’agost.

Efecte psicològic de la divisió

A part de l’impacte del mercat i la qüestió tècnica, s’estan produint diversos debats sobre la qüestió de les repercussions psicològiques de la divisió en el domini de la moneda digital. Els arguments d’ambdues parts són vàlids: el camp pro-split va subratllar els avantatges de tenir dues monedes digitals que funcionen bàsicament amb un mateix tipus de blockchain. Aquest és clarament un moment únic i, des de la perspectiva tecnològica, que proporciona un benefici únic tant a BTC com a BCC.

El camp anti-divisió, no obstant això, va argumentar que la pèrdua de seguretat a la xarxa serà molt més rellevant en els propers mesos i anys que qualsevol benefici a curt termini o tecnològic que se’n pugui derivar. Actualment, els mercats no han compartit aquest sentiment i, com a mínim, la divisió inicial no va veure cap caiguda meteòrica del valor BTC. Alguns fins i tot han notat en broma abans que el preu del bitcoin s’estavella en la direcció contrària.

Però, com va demostrar la història de les monedes digitals moltes vegades abans, les fortunes poden canviar en un tancar i obrir d’ulls i el mateix factor psicològic encara pot conduir la incertesa que conduiria a la venda massiva. Per bé o per a mal, el campament anti-divisió té raó que la forquilla en un esdeveniment sense precedents i que poques vegades beneficia a qualsevol domini empresarial en el seu conjunt.

El futur de BCC

Hi ha la sensació que els problemes amb èter i ICO va ser un bon recordatori de la inestabilitat de les monedes digitals, motiu pel qual actualment no hi ha canvis importants amb la reacció del mercat de la xarxa bitcoin. Però, al mateix temps, és difícil no reconèixer que els comerciants simplement ofereixen el seu temps, confiats que les xarxes es mantindran fermes durant la divisió.

Un cop acabat el mateix, les rèpliques posteriors poden arribar als mercats i disminuir els valors o augmentar-los. En qualsevol cas, és difícil no veure les destinacions de BTC i BCC com a molt interconnectades a curt termini, independentment de la divisió que les separés tècnicament..

Font: CoinDesk

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment