L’augment de la moneda digital s’ha reconegut àmpliament en els darrers dos anys a nivell mundial. Amb la capitalització de mercat cada vegada més elevada de les criptomonedes individuals i les noves que apareixen constantment, on el Els ICO baten rècords rere rècords, el mateix ecosistema no mostra clarament cap signe de desacceleració del creixement. De fet, fins i tot la base d’usuaris més àmplia de Bitcoin i d’altres xarxes importants sembla augmentar constantment, motiu pel qual cada vegada hi ha més gent que utilitza BTC per accedir als casinos en línia, contractar préstecs i fer-hi moltes altres coses.

De fet, molts argumenten que aquesta fase només és el començament d’una empenta encara més gran cap a centenars, sinó milers, de monedes digitals que apareixeran en les pròximes dècades. Al mateix temps, l’ecosistema fins ara no ha descartat les criptomonedes més antigues en cap forma substancial. Tot i que hi ha algunes xarxes que van deixar de funcionar, cap de les primeres va aconseguir sortir del terreny en primer lloc.

Per a la resta, l’únic problema és la seva capitalització de mercat: podrien ser enormes, com les de bitcoin i ethereum, o realment petites per a molts altres. Però, fins i tot per a les monedes altcoins més petites, hi ha molts exemples en què una moneda digital va sortir ràpidament i de manera inesperada.

Tot això és molt beneficiós per a qualsevol persona que es dediqui als mercats de divises digitals, però al mateix temps, alguns es qüestionen obertament si aquesta multitud de xarxes és realment bona per al desenvolupament futur. A més, a un nivell més reduït, quins són els punts forts de les monedes digitals individuals relacionades amb la resta del grup? En altres paraules, en aquest ecosistema divers, com es pot avaluar una moneda digital en el context de tot el terreny de joc? Alguns creuen que hi ha una solució alternativa per a aquest problema.

Anàlisi Huobi

Huobi és un intercanvi de criptomonedes amb seu a Pequín que recentment va decidir intentar quantificar les monedes basades en blockchain utilitzant diversos factors. El mecanisme per a aquest càlcul es va anomenar SMARTChain i va sorgir amb l’ajut de desenvolupadors de la indústria i acadèmics. Es pretén utilitzar com a guia que els inversors mundials podrien aplicar quan desitgin obtenir més informació sobre una o més criptomonedes. Tanmateix, en lloc d’utilitzar simplement la història del rendiment de la xarxa en el domini monetari, SMARTChain va fer servir una forma científica d’avaluació de la plataforma.

Ara mateix, el sistema es troba en fase beta i els desenvolupadors de Huobi tenen previst proporcionar-li actualitzacions mensuals per augmentar encara més la seva funcionalitat. Un altre dels punts forts del projecte prové de la Universitat de Tsinghua. Com a una de les universitats més prestigioses del país, la mateixa institució va fer que la seva Escola de Finances creés el model matemàtic utilitzat per a l’avaluació.

Quan es va acabar, el model va utilitzar cinc variables diferents per al seu càlcul. Aquests inclouen la rellevància de les aplicacions blockchain a la vida real, l’atenció dels mitjans i la seva percepció pública, el volum de negociació, el risc d’inflació i credibilitat i, finalment, el seu disseny tecnològic bàsic i totes les seves característiques rellevants. Amb això, un cop el sistema estava operatiu, la llista de les 20 primeres monedes digitals es va produir mitjançant la combinació de l’avaluació d’aquests factors. Els tres primers llocs pertanyen a bitcoin, ethereum i, curiosament, litecoin com a tercera xarxa classificada. Ripple ocupa el quart lloc, seguit del clàssic d’Ethereum.

Huobi creu que aquesta eina pot proporcionar un servei molt distintiu i valuós als seus usuaris, especialment als que busquen una inversió a llarg termini. Però, sent la mateixa plataforma que acaba de llançar-se, el pròxim període s’utilitzarà per millorar encara més la seva capacitat de càlcul i la manera com es recopilen les dades. La plena usabilitat de l’eina només serà evident un cop passat aquest període beta.

Un ampli oceà d’opcions

L’anàlisi de Huobi va tractar l’essència mateixa del debat qualificat en relació amb el nombre de monedes digitals i és quan o fins i tot si el nombre de xarxes esdevindrà un problema per als inversors. Mentre l’oferta complexa i diversa no tingui un desavantatge immediat a l’àmbit comercial, no hi haurà pressions per canviar la configuració.

En aquest moment, els inversors només es preocupen per trobar una moneda digital que es pugui utilitzar per obtenir beneficis, ja sigui mitjançant el pump and dump o mitjançant alguns altres mecanismes comercials. A hores d’ara, no hi ha indicis que les monedes digitals nouvingudes produeixin problemes per als comerciants, a part de potenciar els preus d’altres criptomonedes. Però això només passa en una petita mesura, de manera que no proporciona als comerciants cap mal de cap.

Possibles problemes per venir

En aquest moment, és clar que els comerciants i els inversors poden aplicar coses com la plataforma Huobi i altres opcions per fer cap i cua d’una determinada criptomoneda contra tot l’ecosistema. Amb el pas del temps, és probable que aquests mecanismes d’avaluació només millorin. No obstant això, el perill per a tothom rau en els usuaris habituals.

No és difícil imaginar un futur on les noves monedes digitals estiguin sorgint tot el temps, sinó que algunes d’elles siguin totalment fraudulentes, amb l’objectiu només d’estafar persones en un curt termini i després desaparèixer. Encara avui, esquemes com OneCoin continuen sent dubtosament legals o autèntics, però en els propers anys es podrien veure molts més.

Si això passa i una gran quantitat de persones són estafades, la reacció es convertirà en política, la qual cosa, al seu torn, inclourà un fort impuls regulador. En aquest impuls, tot l’ecosistema legal de monedes digitals també es podria fer mal. WannaCry és un exemple perfecte de la voluntat del públic de connectar coses com aquest ransomware i els mitjans de pagament que no tenen res a veure amb els seus creadors ni amb la seva intenció.

Alguna cosa molt similar es produiria amb les criptomonedes si un gran nombre de xarxes no vàlides prenen els diners de la gent i desapareixen. És per això que el domini de la moneda digital ha de fer una bona tasca de vigilància interna i no dubtar en assenyalar esquemes il·legals o aquells que puguin ser maliciosos. En l’altre cas, l’ampli oceà de monedes digitals podria convertir-se en un lloc d’ofegament per a moltes d’elles.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment