Anem a desnatar la crema … i canviem els instruments més calents per obtenir els millors resultats.

Acabo de veure els gràfics diaris de no menys de 39 parells de divises. De tots aquests parells, només alguns m’atrauen de moment. No dic que no hi hagi grans oportunitats al mercat de divises ara mateix, però en aquest moment hi ha una manca de tendències realment explosives.

El GBP / USD, EUR / USD, USD / CAD, USD / CHF i AUD / USD estan atrapats en amplis rangs. Si ens fixem en la imatge més àmplia del dòlar nord-americà / JPY, també es limita a l’interval i cotitza de costat. Sí, fa uns dies va començar una estreta consolidació, però realment no és gaire impressionant.

Tot i que hi ha bones oportunitats de negociació en diversos mercats, la manera més senzilla de guanyar diners consisteix en negociar instruments que tendeixen de manera poderosa. Tenim un amic increïble als mercats: Mr. ‘Trend’. De moment, el nostre gran amic no és gaire actiu al mercat de divises, per desgràcia.

El mercat de divises és un gran parc infantil per a inversors i especuladors a causa de la immensa liquiditat que ofereix. Els costos de transacció també són molt baixos en comparació amb altres mercats i les divises es poden negociar 24 hores al dia, 5 dies a la setmana. Però quan el mercat no vagi enlloc, els diferencials prims i una liquiditat superior no us beneficiaran molt, no??

 

Separant el blat de la palla

Abans d’examinar instruments alternatius al mercat de l’efectivitat, deixeu-me fer-vos un breu curs per accedir-hi per mostrar-vos com identificar tendències fortes..

Hi ha algunes maneres fàcils de determinar si un mercat està tendint o es consolida. Vegem alguns exemples:

 

Anàlisi del punt d’oscil·lació

Una característica important d’una tendència és la formació de màxims i mínims més alts (en cas de tendència alcista) o mínims inferiors i màxims més baixos quan hi ha una tendència baixista. Aquí teniu un gràfic que explica això:

Desnatem la crema 1Gràfic diari USD / CAD (2009)

Els punts basculants són moments decisius naturals als mercats. El gràfic anterior mostra les característiques d’una tendència a la baixa saludable: màxims de swing baixos i mínims de swing inferiors. Això és molt lògic, però molts operadors no estan molt atents a detalls com aquest.

Quan el preu incompleix un mínim de swing existent, en realitat està trencant un nivell de suport anterior. Això és el que busquem quan venem en una tendència baixista: els nivells d’assistència s’han de trencar el més sovint possible. Ara mireu el gràfic següent:

Fem Skim the Cream 2Gràfic diari en USD / CAD

Aquest és el gràfic més recent del USD / CAD. Fixeu-vos que el preu no suposa ni resistència ni suport. Aquest és un mercat perillós per al comerç si busqueu oportunitats de tendència específicament al gràfic diari.

Això no vol dir que no haguem de vigilar aquest parell. Si el preu supera aquest nivell de resistència, per exemple, es podria convertir en una tendència potent en poc temps. Els comerciants de gamma també estaran interessats en jugar aquest interval fins que es trenqui.

 

Preu en relació amb les mitjanes mòbils

Les mitjanes mòbils són eines útils que faciliten molt la identificació de tendències si en sabeu utilitzar-les. Utilitzo diferents tipus de mitjanes mòbils, però l’exemple següent fa servir mitjanes mòbils exponencials:

Desnatem la crema 3Gràfic diari USD / JPY (2014-2015)

Aquestes quatre mitjanes mòbils exponencials em donen immediatament una bona idea del que fa un instrument concret. Quan el preu és superior a aquestes mitjanes mòbils i s’allunyen les unes de les altres, indica un fort impuls alcista. Per descomptat, no necessiteu totes aquestes mitjanes mòbils per discernir l’impuls a curt termini; només el 20-EMA hauria fet una bona feina. De fet, un comerciant experimentat no necessitaria cap mitjana mòbil per determinar l’impuls. El que fa que la combinació d’aquestes EMA sigui tan útil és que podeu avaluar no només l’impuls a curt termini, sinó també l’impuls a mitjà i llarg termini d’un sol cop d’ull..

Ara mireu aquest gràfic desordenat:

Skim the Cream 4Gràfic diari USD / JPY (2015)

En aquest gràfic, podeu veure com es barregen les quatre mitjanes mòbils i, bàsicament, cap als costats. En una etapa, el preu està per sobre de les mitjanes mòbils i, al cap de pocs dies, està per sota d’elles. No hi ha una direcció clara al mercat, cosa que fa que sigui molt difícil per als comerciants de tendències dominar-la. Quan estigueu revisant diferents instruments per operar, heu d’evitar configuracions com es mostra al gràfic anterior. Recordeu, estem buscant instruments i configuracions que ens donin un clar avantatge. Cerquem només la crema, no la llet!

Ara que hem examinat dues maneres senzilles d’ajudar-nos a identificar instruments amb un alt potencial, anem a mirar una mica més enllà i més ampli que el mercat de divises:

 

Dax – Home Run!

Skim the Cream 5

Gràfic diari de Dax

Aquí, al Dax (GER30), hi ha un moment alcista immaculat en aquest moment. Fixeu-vos en què les quatre mitjanes mòbils exponencials són divergents entre si, amb el preu molt superior a elles. Aquests són els mateixos que s’utilitzen en els altres exemples: el 20, el 50, el 100 i el 200.

En aquest gràfic diari del Dax, també veiem que recentment s’han format una sèrie de màxims i mínims més alts. Tant l’anàlisi del punt d’oscil·lació com la tècnica de la mitjana mòbil testimonien una tendència alcista forta i sana. Definitivament, aquest és un instrument que val la pena vigilar.  

Consell ràpid: En una forta tendència alcista, el preu sovint rebota de certes mitjanes mòbils, com per exemple el 20-EMA. Si observeu de prop com reacciona el preu a un determinat nivell de suport dinàmic (com sol ser el 20-EMA), podeu activar alguns moviments realment rendibles.

Aquí teniu el mateix gràfic on es destaquen els tocs més recents del 20-EMA:

Desnatem la crema 6

Gràfic diari de Dax

Veieu com el 20-EMA va fer una bona feina de suport al preu durant els darrers 80 dies de negociació?

Per descomptat, el 20-EMA no és l’única mitjana mòbil que elimina les entrades. Afegim la mitjana mòbil exponencial de 35 dies al mateix gràfic:

Skim the Cream 7

Gràfic diari de Dax

De vegades, ajuda a jugar amb les mitjanes mòbils per trobar les que funcionin millor. Com que les condicions del mercat poden canviar ràpidament i els instruments financers sovint difereixen molt, és de gran importància adaptar-se a l’estructura de tendència dels instruments que comercialitzeu. Alguns respectaran el 20-EMA. És possible que d’altres ni tan sols toquin el 20-EMA en diverses setmanes, com va fer el Nasdaq entre el 03/01/2017 i el 21/03/2017. Mireu aquest gràfic:

Skim the Cream 8Gràfic diari Nasdaq 100

El Nasdaq és una borsa americana que és la segona més gran del món avaluada per la capitalització borsària. Només la Borsa de Nova York és més gran. El Nasdaq 100 és un índex de 107 títols cotitzats per 100 de les empreses Nasdaq no financeres més grans.

Si haguéssiu esperat un retrocés al 20-EMA, hauríeu esperat les edats. Hem d’exercir molta discreció a l’hora de negociar els mercats. En un mercat extremadament alcista amb febles retrocessos com aquest, es podrien haver realitzat entrades excel·lents en períodes de temps més petits, com ara els gràfics de 4 hores i cada hora.

Només un pensament final sobre l’ús de mitjanes mòbils: si utilitzeu la confirmació de l’espelma (per exemple, una espelma de rebuig alcista en una tendència alcista) juntament amb retrocessos a mitjanes mòbils específiques, eliminareu molts oficis perdedors i millorareu considerablement la vostra taxa de guanys. Però en parlarem més d’un altre dia. De moment, donem una ullada a més exemples d’instruments que presenten un comportament tendent poderós.

 

Apple Inc. – Quina pujada poderosa!

Skim the Cream 9

Gràfic diari d’Apple Inc.

Si en aquest moment no teniu accés a la negociació d’aquesta acció, no us deixeu el cap. Alguns dels índexs de renda variable nord-americans (com el Nasdaq) es mouen de manera similar i hauríeu de tenir accés a almenys alguns d’ells a la vostra plataforma de canvi de moneda. El més important és aprendre alguna cosa a partir de l’anàlisi d’aquests escenaris en particular. Al cap i a la fi, trobareu més oportunitats com aquesta en algun moment, independentment dels mercats que comercieu. És fonamental saber distingir entre les configuracions mitjanes i el comportament de tendència magnífic en què podeu guanyar diners seriosos.

Apple és un exemple brillant d’un instrument que té una gran força darrere. Aquest és el tipus d’impuls que us omplirà les butxaques si sabeu com afrontar-lo.

Un cop més, tenim una situació en què les quatre mitjanes mòbils exponencials divergen notablement. També notareu que aquesta divergència va començar a produir-se fa uns 72 dies comercials. Hi ha hagut moltes oportunitats d’entrar en operacions de compra realment fantàstiques durant aquest temps.

 

Ferrari: a tota velocitat!

Skim the Cream 10Ferrari, gràfic diari

Veieu el potencial d’aquest tipus de configuracions? Alguns comerciants diuen: “Només intercanvio parells de divises importants”. Altres només canvien un o dos parells. Aleshores s’obtenen els nois que només comercialitzen accions o mercaderies. Tinc un amic que només comercia amb Bitcoin.

No m’agrada limitar-me. M’agrada participar en forts mercats de tendències on les probabilitats funcionen per a mi. Sí, en aquest moment segueixo actiu al mercat de divises, però miro al meu voltant i jugo a fer grans moviments en altres mercats. Igual que a la nostra empresa familiar de maquinari de més de 40 anys, on obtenim una bona part dels beneficis de diferents sectors del mercat, en diferents temporades. A l’hivern venem tones de gas LP, fusta i parafina per escalfar. A la primavera venem càrregues de camions de preparats, fertilitzants i compost als jardiners. A l’estiu muntem vidres danyats per les pedregades i venem subministraments per a piscines. I a la tardor venem les verdures que cultivem a la nostra petita explotació i tallem fusta amb el nostre separador de fusta hidràulic per a la gran demanda a l’hivern.

Si encara no heu fet ús dels nostres senyals de comerç gratuït, voldria convidar-lo a provar-ho. Coneixem el poder de la diversificació i ampliem el nostre horitzó a diferents classes d’actius. A més dels nostres senyals forex, també estem explorant índexs d’energies, productes bàsics i renda variable. Alguns dels nous instruments que comercialitzem són l’or, el cru i l’índex borsari Nikkei 225.

Si no coneixeu el comerç i no sabeu per on començar, tenim tota la informació que necessiteu al lloc web de líders FX: corredors de divises recomanats, estratègies de comerç de divises, actualitzacions de mercat en directe d’analistes experimentats i molt més!

Comerç rendible!

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment