3 errors letals que podrien enfonsar el vostre compte de negociació … en un tres i no res


Seguro que heu sentit a parlar de persones que es van cremar els dits amb el comerç de divises. Aquestes persones sovint es refereixen al comerç de divises com a extremadament arriscat i impredictible. Fins i tot he sentit a un noi dir que és una forma de jugar. Bé, la majoria d’aquestes persones (per no dir totes) no tenien cap idea de com aplicar una gestió adequada del risc. Els que sabien alguna cosa sobre la gestió del seu risc no s’adherien a les seves pròpies regles o només els van aplicar durant un temps. Per descomptat, hi ha molts altres factors, a més de la gestió del risc, que determinen l’èxit d’un comerciant, però sense una gestió adequada del risc, les vostres possibilitats de fracàs estan bàsicament garantides..

Ja veieu, negociar el mercat de divises i altres mercats és un repte enorme per a la persona mitjana. L’aspecte emocional del comerç és probablement el major repte que haurà de superar en el seu camí cap a l’èxit. Quan les onades de por i cobdícia baten amb vehemència contra el vostre vaixell comercial, cal que mantingueu un enfocament controlat i disciplinat per aconseguir passar les tempestes. Malauradament, el ‘Joe mitjà’ necessita molts viatges per oceans perillosos per aprendre a controlar-se, les seves emocions i el seu comerç. Abans de dominar els mercats, cal dominar-se a si mateix.

Vegem tres de les trampes més letals que heu d’evitar en el vostre negoci:

 

Snare núm. 1: utilitzar massa palanquejament

Quan vaig saber per primera vegada sobre el comerç amb palanquejament, vaig pensar: “Vaja! És al · lucinant!” I, per descomptat, és increïble, però extremadament perillós si no sabeu utilitzar-lo correctament. Ja veieu, la posició més petita que normalment podeu obrir quan esteu negociant divises és una petita quantitat, que és 1.000 d’un parell de divises. Sense palanquejament, necessitaríeu més de mil dòlars per obrir una posició de 1 K a l’EUR / USD. Aleshores, necessitareu fons addicionals per mantenir el comerç en cas que hagueu experimentat una reducció. Per descomptat, en el moment que obriu una operació, de seguida se us retractarà a causa de la propagació.

De totes maneres, amb un palanquejament de, diguem-ne, 1: 100, necessiteu menys d’11 dòlars per obrir una operació en EUR / USD. Això fa que el comerç de divises sigui molt més viable per a inversors i comerciants amb comptes petits. Suposem que voleu obrir una operació comercial en EUR / USD amb una pèrdua de 50 pips i un benefici de 100 pips. L’import que necessiteu per obrir un lot de 1 K és d’uns 11 dòlars. Cinquanta pips valen 5 dòlars quan canvieu la mida d’aquest lot. Per tant, per mantenir el vostre comerç fins al punt en què es produeixi la vostra pèrdua stop, necessitareu uns 16 dòlars, que és realment una quantitat mínima. Per descomptat, no es pot negociar eficaçment amb un compte de 16 dòlars, aquest és només un exemple pràctic per assenyalar la diferència entre un compte apalancat i un compte no apalancat «normal»..

Aquí és on els comerciants sense experiència es deixen endur per una cobdícia excessiva. Hi pensen així: “Faré un gran retorn de la meva inversió fent-me GRAN! Amb el meu compte de 500 dòlars, puc obrir fàcilment una operació de 25.000 €. Si arribo a un objectiu de 100 pip amb 25.000 EUR / USD, obtindré un magnífic benefici de 250 $. Puc guanyar un 50% de la meva inversió en poc temps. No puc esperar per fer el comerç “. El comerciant ingenu detecta una configuració de l’euro / dòlar que sembla una oportunitat bastant bona i dóna el tret de seguretat, segur que està a poques hores d’un guany del 50% al seu compte. Us sembla familiar?

Diguem que aquest comerciant sense experiència va col·locar aquest comerç amb una pèrdua de 50 pip stop i un 100 pip amb beneficis i va perdre el comerç. Això suposaria una pèrdua no inferior al 25 per cent de tot el seu compte. Per descomptat, hauria pogut guanyar el comerç, però sabem que fins i tot les millors oportunitats comercials es poden convertir en operacions perdedores.

Ara diguem que aquest mateix comerciant va arrencar el seu coratge i va fer un altre comerç, però aquesta vegada, un comerç més petit de 20 milers de dòlars amb una pèrdua de 70 pip stop i un 140 pip de beneficis, amb un risc de 140 dòlars. Si també perdés el segon comerç, només li quedarien 235 dòlars dels 500 dòlars originals. Això suposa una pèrdua del 53% en només dos oficis. Veieu el perillós apalancament excessiu que es pot fer?

Ara que sabem que no hauríem d’utilitzar massa palanquejament a la nostra negociació, quina palanquejament hauria estat adequat per a aquest comerciant amb el seu compte de 500 dòlars? Bé, independentment de la mida del vostre compte, no hauríeu d’arriscar més del dos per cent del vostre patrimoni en un únic comerç. Per als comerciants amb menys experiència, recomanaria arriscar un percentatge o menys. Per descomptat, els comerciants sense experiència en primer lloc haurien de provar-ho en un compte de demostració.

Per tant, amb un compte de 500 dòlars, una pèrdua de 50 pip per una operació d’1K EUR / USD suposaria un risc de 5 dòlars, que és l’1 per cent del capital total. Recordeu, la quantitat mínima necessària per obrir i mantenir una operació fins a un abonament de 50 pips (amb una mida de lot de 1 K) és de 11 $ + 5 $ = 16 $. Resteu això de 500 $ i obtindreu 484 $. Dividiu 484 dòlars per 5 dòlars i obtindreu 96,8. És el nombre de vegades que podeu perdre l’un per cent d’un compte de 500 dòlars abans que no us quedin prou fons per fer un altre comerç. Redonem aquest número fins a 96 (perquè el 0,8 és el comerç = no hi ha intercanvi). Increïble, no??

Ara suposem que teniu una estratègia de comerç de divises amb un percentatge de guanys del 55%. Fem-ho senzill i treballem amb un stop loss que és igual al benefici obtingut. Ara bé, si arrisqués el 25% de tot el compte en una sola operació, és probable que pugueu esborrar-lo fàcilment. Al cap i a la fi, només caldrien quatre operacions perdedores per acabar amb el compte (això pot ser que no tingui sentit a primera vista, però és possible ajustant la distància de stop loss en pips, per acomodar la mida de lot més petita que cal que coincideixi amb els nivells de renda variable disminuïts, amb els darrers o dos canvis).

Amb una estratègia que proporciona un percentatge de guanys del 55%, podríeu perdre fàcilment quatre operacions seguides. Tanmateix, aquesta mateixa estratègia rarament perdrà 20 vegades seguides, i molt menys 40 o 50 vegades.

Calculat estadísticament amb una fórmula de risc especial de ruïna, teniu un 13% de probabilitats de bufar tot el vostre compte amb una taxa de guanys del 55% si arrisqueu el 10% del vostre compte per cada operació consecutiva. Quan només arrisqueu el 5% per operació, aquest nombre cau fins a l’1,8%. Però quan només arrisqueu el 2% per operació, la vostra possibilitat de buidar tot el compte es redueix a zero. En aquests tres exemples, s’implica una relació recompensa-risc d’1: 1. Recordeu, parlem exactament del mateix percentatge de guanys (55%). L’única diferència és el percentatge del seu patrimoni arriscat en cada operació. Per descomptat, els resultats varien quan s’ajusten les taxes de guanys i les ràtios recompensa / risc, però, amb totes les aportacions diferents, el principi continua sent el mateix: arriscar una quantitat menor de la seva participació alhora redueix el risc de ruïna ( ROR) dramàticament. No utilitzeu mai un palanquejament excessiu!

 

Snare No. 2 – Comerç de venjança

Aquest és un dels jocs més perillosos que pots jugar amb els teus diners. Sense un enfocament de negociació disciplinat, ho faràs no guanyar diners a la llarga.

Molts comerciants no poden suportar la pèrdua, cosa que en última instància els condueix a molts a venjar el comerç. De vegades poden gestionar un o dos negocis perdedors consecutius, però quan perden massa vegades seguides, s’enfaden i intenten recuperar totes aquestes pèrdues amb un sol comerç..

La naturalesa d’un comerç de venjança

Quan aquests comerciants col·loquen aquest ridícul proper comerç, estan tan desbordats per les seves pròpies emocions que no basen aquest comerç en una anàlisi de mercat sòlida. Tampoc consideren adequadament el risc associat al comerç. La majoria de les vegades, aquest comerç està tan apalancat que exposa una porció enorme del patrimoni net del comerciant. Ara, perquè aquest comerç sovint es fa de manera impulsiva i amb presses, sol ser un comerç realment dolent. La relació de guanys dels oficis de venjança típics és realment terrible. En conseqüència, la gran majoria dels comerciants que s’enganxen amb aquest estil de negociació fan saltar els seus comptes en algun moment. És possible que obtingueu un o dos afortunats oficis de venjança que recuperin els vostres fons perduts, però, finalment, us tocarà un cop.

Les operacions de venjança sovint es produeixen a prop del final del dia d’un comerciant. El motiu d’això és que els comerciants tenen una certa expectativa de com hauria de ser el seu dia de negociació i, per descomptat, tothom vol seure a la taula del sopar, satisfet amb el benefici decent que va obtenir durant el dia. Si la vostra dona us pregunta com era la vostra operació, és fantàstic respondre: “Benvolgut, avui he obtingut molt bons beneficis”. I, per descomptat, és terrible dir: “Vaig passar un dia terrible als mercats i vaig perdre molts diners”.

L’orgull i certes expectatives poden ser realment perjudicials per al vostre comerç. Quan us hàgiu aturat al vostre pla de negociació i hagueu produït algunes pèrdues en un dia difícil de negociació, haureu de mantenir-vos fresc i esperar el següent dia de negociació. Qualsevol bona estratègia comercial perdrà operacions de tant en tant. Cal ser mentalment prou dur per superar aquestes pèrdues. Al cap i a la fi, si arrisqueu un o dos per cent del vostre patrimoni per operació, no us preocupeu si utilitzeu una estratègia que es demostri que és rendible a llarg termini. Fins i tot un parell de pèrdues consecutives no us haurien de sacsejar gens.

Els comerciants que arrisquen petits trossos del seu compte en cada operació són molt menys vulnerables a sucumbir al virus del comerç de venjança. Veureu, quan perdeu una gran part del vostre patrimoni en un o dos oficis, us situarà en una situació en què les vostres emocions us poden aclaparar fàcilment. És llavors quan comenceu a prendre decisions irracionals i us perdeu el control de vosaltres i del vostre compte comercial. Quan els comerciants es tornen realment emocionals, el comerç de venjança pot passar gairebé automàticament.

 

Snare No. 3 – Trading sense Stop Loss

Probablement ja ho heu sentit abans, però heu d’utilitzar un stop loss quan comercieu. Personalment, conec almenys dos comerciants institucionals que no fan servir pèrdues, però aquests nois operen amb milions de dòlars i utilitzen poc o cap palanquejament. Tot i que no fan servir stop loss, exerceixen una minuciosa gestió del risc amb cada operació que realitzen. Potser us preguntareu com és possible. Bé, per utilitzar un exemple realment senzill, si obriu un comerç de compra de 1 K amb el GBP / USD, el màxim que podeu perdre és de 1000 lliures si la lliura perd tot el seu valor, la qual cosa és, per descomptat, altament inversemblant. El tipus de canvi actual és d’aproximadament 1.2800, el que significa que 1000 lliures són aproximadament 1280 dòlars en aquest moment. Si teniu un compte de negociació de 128.000 dòlars, podríeu canviar un lot de 1K al GBP / USD sense una pèrdua permanent i només podríeu arriscar l’1 per cent de tot el compte en aquest comerç. Aquest és només un exemple senzill i poc pràctic per demostrar-vos que, de fet, és possible negociar sense stop loss i aplicar una excel·lent gestió del risc.

No obstant això, per al comerciant minorista mitjà, és poc pràctic i molt arriscat negociar sense deixar de perdre. Per tal que pugueu complir els principis adequats de gestió del risc, necessiteu un stop loss per limitar les pèrdues d’acord amb els paràmetres de risc predefinits, per exemple, no arriscar més d’un percentatge del vostre patrimoni net en una sola operació. L’ús de stop loss us proporciona un control excel·lent sobre les vostres activitats comercials i us permet utilitzar efectivament quantitats acceptables de palanquejament.

Un aspecte important de l’ús d’un stop loss és que no hauríeu de continuar allunyant-lo del preu de mercat actual quan un comerç us va en contra. Els comerciants sense experiència acostumen a moure les seves pèrdues de parada així i, al final, pateixen pèrdues molt més grans de les necessàries. Moure un stop loss en la direcció equivocada pot ser el mateix que negociar sense cap stop loss.

Recordeu que la gestió del risc és probablement l’aspecte més important de la negociació. Si no ho feu bé, limitarà molt les vostres possibilitats d’èxit. No utilitzeu un palanquejament excessiu, no caigueu en el comerç de venjança i recordeu-vos d’utilitzar sempre un stop loss!

Bona sort amb el vostre comerç!

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment